Høsten er her og vi fråtser i kantareller!
(English text below)
September er her, og butikkene bugner over av den gylne soppen vi alle elsker! Er du så heldig å ha selvplukkede kantareller i hus, eller har du bare fylt posen til randen i matbutikken, vi dette være en perfekt rett å bruke dem på. Når du allerede har spist stekte kantareller på brød, laget kantarellsaus til kjøttet, og spist suppe med smak av høst, kan det være greit med en litt annen rett å bruke den deilige soppen på. Her har jeg også blandet inn litt annen sopp, denne gangen shitakesopp.
Ingredienser:
- Kantareller (og evt annen sopp) godt renset. De største kan kuttes/rives i litt mindre biter
- smør og olje
- hvitløk, hakket
- løk, hakket
- 1 lite glass tørr hvitvin
- creme fraiche
- cayenne
- flatblad persille, hakket
- parmesan
- pasta, den typen du liker best
Dette gjør du:
Sett på pastavannet, og kok pastaen etter anvisning.
Stek løk og hvitløk i olje til den er myk og gjennomsiktig. Tilsett så smør og sopp og stek til den er godt stekt- gjerne litt crispy i kantene.
Når soppen er ferdigstekt, tilsetter du litt hvitvin og lar den koke nesten inn.
Så blander du inn en god del creme fraiche, nok til at det blir en kremete saus som du kan blande inn i pastaen.
Smak til med salt, pepper og cayennepepper. Bland i persillen, og vend sausen inn i pastaen. Dryss på godt med parmesan og ekstra pepper.
NAM!
-Line
In English:
Chanterelle is a mushroom we all love here in Norway, and perhaps my favorite way to prepare this golden nugget, is to simply fry it in lots of butter and serving it on toast. Here is a recipe for a chanterelle pasta I made for dinner last night. I also added some lovely shiitake mushrooms.
Ingredients:
- Chanterelle, cleaned and chopped
- butter and oil
- garlic, chopped
- onion, chopped
- 1 small glass of dry white wine
- creme fraiche
- cayenne pepper
- flatleaf parsley, chopped
- parmesan
- pasta, the kind you prefer
How to:
Boil the pasta.
Fry garlic and onion in the oil until soft. Add butter and the mushroom, and fry until golden and crispy.
Add the wine and let it reduce until a few tablespoons of juice is left in the mix.
Add a good dollop of creme fraiche. The sauce needs to be creamy enough to coat the pasta.
Add cayenne pepper, salt and pepper. Mix in the parsley, then the drained pasta. Serve with lots of parmesan and extra pepper.
Enjoy!
-Line