Grillet marinert ytrefilet med grønne grønnsaker
(english text below)
Tynne skiver av ytrefilet marinert in soya, honning, chilli og ingefær. Jeg bruker grønn chilli for den friske gode smaken, og tørkede chilliflak for den dype gode chilli ‘heten’.
Lag en marinade av:
- 4 ss solsikkeolje
- 2 ss soya saus
- 1-2 ss akasie honning
- litt revet ingefær
- 2 hvitløksfedd, revet
- 1/2 ts chilliflak
- 1/2-1 hel grønn chilli, hakket fint
- noen dråper sesamolje
Skjær ca:
- 500 g ytrefilet
i så tynne skiver som overhode mulig. Prøv å finn godt mørnet, gjerne litt marmorert kjøtt. Bland kjøtt og marinade på morgenen før jobb, så er kjøttet klart til middagstider.
I en wok eller stor stekepanne, stir fry:
- brokkoli, skåret i tynne skiver
- grønne bønner
- evt andre grønnsaker du liker
Samtidig steker du kjøttstrimlene i litt olje i en grillpanne. De skal stekes raskt på hver side på høy varme. Bland grønnsaker og kjøtt (få med all ‘juicen’ fra pannen) og dryss over litt hakket koriander. Server evt med jasminris.
Raskt, smakfullt og en favoritt hos barna 🙂
-Line
Grilled fillet of beef on stir-fried greens
Thinly sliced fillet of beef marinated in soy sauce, garlic and honey, served with crispy vegetables. I use green chillies for the freshness, and dried chillies for the heat.
Marinade:
- 4 tbsp sunflower oil
- 2 tbsp soy sauce
- 1-2 tbsp runny honey
- a small piece of grated ginger
- 2 cloves of garlic, grated
- 1/2 tsp dried chilli flakes
- 1/2-1 green chilli, finely chopped
- a few drops sesame oil
Slice as thinly as you can:
- 500 g fillet of beef
Mix the meat with the marinade in the morning, and the meat will be ready at dinner time.
In a wok or a big frying pan, stir fry:
- broccoli, thinly cut
- green beans
- other vegetables you like
At the same time, fry the meat on a high heat in a griddle pan. It only needs a few seconds on each side. Mix the meat, the juices form the pan and the greens and top with chopped coriander. Serve with rice if you wish.
Enjoy!
-Line