Friskt og godt med laks og glassnudler
(english text below)
Denne retten har alt det jeg liker på én tallerken; syrlig og søt dressing med masse lime og koriander, myke glassnudler, crispy laks, crunchy cashewnøtter, og blandingen av varme og kalde elementer. Kontraster- det er sånn jeg liker det best!
Enkelt er det også:
- lime
- soya saus
- Fish sauce
Smak til så det blir en sursøt dressing. Tilsett etter smak:
- chilli, hakket
- koriander, hakket
- vårløk, hakket
Tilsett så:
- en agurk i tynne skiver
– og mariner i dressingen mens laksen stekes og glassnudlene ‘kokes’.
- laksefilet
- glassnudler
- cashewnøtter
Glassnudlene tilberedes som anvist på pakken. Laksen stekes i stekepanne på høy varme. Her steker jeg til en forandring laksen ganske lenge og på relativt høy varme. Den skal bli crispy og gyllen, så hakk den i mindre biter mens du steker. Smak til med salt og pepper underveis.
Bland alt og nyyyyt!
Nice and fresh salad with salmon and glass noodles
This dish has everything I like on a plate; sweet and sour dressing with lots of lime and coriander, soft glass noodles, crispy salmon, crunchy cashews, and a mix of warm and cold elements. Contrasts- that’s the way I like it!
- lime
- soya sauce
- Fish sauce
Mix until you have a sweet and sour dressing. Add to your taste:
- chilli, chopped
- coriander, chopped
- sprin onion, chopped
Then add:
- one cucumber, finely sliced
Marinade the cucumber in the dressing while the salmon and noodles are prepared.
- salmon fillet
- glass noodles
- cashew nuts
Prepare the glass noodles as directed on the pack. For this salad, I like to fry the salmon on a relatively high heat, and until golden and crispy. Divide the salmon into bite sized pieces while frying, and season to taste.
Mix everything and enjoy!
-Line
Alterntiv til cashew for de tåler ike jeg!! Sånn virkelig ikke. Tåler alle andre nøtter.
KLEM 29. okt. 2013 kl. 20:34 skrev passion-for-lime :
> >
Peanøtter! Like godt, om ikke hakket bedre når jeg tenker meg om 😉