Ovnsbakte potetskiver med parmesan

Dette er en fin måte å tilberede poteter på. De blir skikkelig smakfulle, myke og juicy i midten, og crispy på toppen og rundt kantene. Jeg får litt 90-talls viber av denne retten, og tenker at den passer veldig godt til stekt indrefilet og noen grønne aspargesbønner, men i dag ble det grillede kyllingbryst og smørdampede grønnsaker.

potetskiver_passionforlime1

Sett ovnen på 175°C

Ingredienser:

  • 2 poteter per person, skåret i tynne skiver (jeg brukte Magimixen min, men du kan også bruke en mandolin)
  • noen store spiseskjeer smør, romtemerert
  • 1 hvitløksfedd, presset
  • 2 ts Provencekrydder (eller aller helst hakkede ferske urter hvis du har; timan og oregano er topp)
  • masse finrevet parmesan
  • Maldonsalt
  • Muffinsbrett

Bland smøret med hvitløk, Provencedrydder og salt, og bland godt. Bland så i potetskivene, og pass på alle skivene er dekket med smør. Jeg bruker hendene. Bland til slutt i revet Parmesan, men spar litt til å drysse på til slutt.

Legg potetene lagvis i muffinsbrettet, og sett inn i den varme ovnen. Stek potetene i 45 minutter. Kjenn etter med en spiss kniv el om de er myke og gjennomstekt. Ta formen ut når potetene er myke, og dryss over et godt lag med Parmesan. Sett formen tilbake i ovnen og stek potetene i 5 minutter eller til osten er smeltet og begynner å bli litt sprø.

Bruk en spiseskje til å løfte potetene ut av formene.

potetskiver2

potetskiver3

God middag!

Line

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s