Dette er en fin måte å tilberede poteter på. De blir skikkelig smakfulle, myke og juicy i midten, og crispy på toppen og rundt kantene. Jeg får litt 90-talls viber av denne retten, og tenker at den passer veldig godt til kjøtt, men de klarer helt fint å ta hovedrollen selv, med noen gode grønnsaker og en enkel salat til.
Sett ovnen på 175°C
Ingredienser 4 pers:
- 8 poteter medium poteter, skåret i tynne skiver (bruk gjerne mandolin)
- 50 g smør, romtemperert
- 1 hvitløksfedd, presset
- 2 ss t hakkede urter som f.eks timian og oregano, evt 2 ts tørket
- En stor håndfull finrevet parmesan + ekstra til topping
- Maldonsalt
- Muffinsbrett
Bland smøret med hvitløk, urter og salt, og bland godt. Bland så i potetskivene, og pass på alle skivene er dekket med smør. Jeg bruker hendene. Bland til slutt i revet Parmesan, men spar litt til å drysse på til slutt.
Legg potetene lagvis i muffinsbrettet, og sett det inn i den varme ovnen. Stek potetene i 45 minutter. Kjenn etter med en spiss kniv el om de er myke og gjennomstekt. Ta formen ut når potetene er myke, og dryss over et godt lag med Parmesan. Sett formen tilbake i ovnen og stek potetene i 5 minutter eller til osten er smeltet og begynner å bli litt sprø.
Bruk en spiseskje til å løfte potetene ut av formene.
God middag!
Line