Jeg har ofte bananer til overs på kjøkkenbenken, så banana-bread og kaker med banan er en gjenganger her i huset. Det er viktig å la bananene bli godt modne; gjerne litt brune i skallet, før de brukes til baking. Det er da den søte banansmaken kommer til sin rett. Jeg tester ofte ut nye varianter, men må si at jeg har en forkjærlighet for alt som er enkelt. Spesielt liker jeg baking som ikke krever masse utstyr… kanskje mest fordi jeg ikke er så glad i å vaske opp.. Denne glutenfrie varianten er veldig enkel å lage (alt blandes i en stor bolle) og smaker deilig karamell fra kokossukkeret, og herlig vanilje og kanel. Bytt gjerne ut melet med hvetemel hvis du ønsker det, eller annet mel du liker.
Sett ovnen på 180°C
Ingredienser:
- 4 modne bananer, most med en gaffel
- 1 dl solsikkeolje
- 3 egg
- 240 g kokosblomstsukker, eller brunt sukker
- 225 g glutenfritt mel, jeg brukte fint mel fra Semper
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 2 ts vaniljeessens, eller 1 ts vaniljepulver
Bland alle ingrediensene sammen i en stor bolle, bruk gjerne en hånd-mixer for å få røren fri for klumper (klumper fra bananene vil vi ha, men ikke klumper med mel :).
Hell rører i en smurt kakeform; jeg brukte en firkantet form (23 x 23 cm), men du kan også bruke en rund springform på ca 22-23 cm i diameter.
Stek kaken i ca 45 minutter. Sjekk med en pinne etter 40 minutter.
Dryss gjerne litt melis over kaken rett før servering.
Line