Dette er en enkel, rask og veldig smakfull måte å tilberede laksefilet på. Ettersom det er mye sødme i både laksen og sausen, er det godt å servere den med noe friskt og syrlig. Det kan være så enkelt som en grønn salat med sitron-vinaigrette, eller en råkostsalat med dressing av lime, soyasaus, litt sesamolje og revet ingefær.
Ingredienser:
- laksefilet, helst med skinn (gjerne økologisk eller villaks)
- godt smør
- 1-2 ts flytende Akasiahonning
- 1-2 ts soyasaus eller tamari
- 1-2 ss sesamfrø
- Maldonsalt
- Kokosolje eller annet stekefett
- Gjerne en lime til å skvise over ved servering
Stek laksen i kokosolje på medium varme med skinnsiden opp til fisken har fått en gyllen og fin stekeskorpe. Snu laksen, og stek den med skinnsiden ned til det er ca fem minutter til den er ferdig.
Tilsett så en stor smørklatt, sesamfrø, honning, soyasaus og en klype Maldonsalt og øk varmen litt så smøret freser og bobler. Mens laksen steker ferdig, bruker du en skje til å helle smørblandingen over laksen. Pass godt på og tilpass varmen så blandingen ikke brenner seg. Skvis eventuelt litt lime over ved servering.
God middag!
Line