Linsesuppe med stekt løk
(For recipe in english, scroll down)
‘Meat-free Monday’ igjen, og etter en helg på fjellet var det lite spennende å finne i kjøleskapet. Dette er en sunn og enkel linsesuppe som kan lages på en halvtime. Mange gode smaker som gjør godt for kropp og sjel. Gøy å se hvor langt man kommer med en gul løk, noen tørre linser og litt krydder!
- 1 stor gul løk, finsnittet
- 1 ts spiskummen, hele frø
- 1 ts solsikkeolje
stekes på svak til middels varme i ca 1/2 time, eller til løken er brun, søt og litt crispy. Rør ofte og pass på at det ikke brenner seg. Tilsett evt litt mer olje.
- 250 g gønne tørkede linser, skylt
- 1,2 liter vann
- 1 ts gurkemeie
- 1 kanelstang
- 4 hele kardemommefrø. Bit litt i dem så de sprekker opp.
- 1 buljong
Stek krydderne i oljen i et par minutter, og tilsett så linser, vann og buljong. Kok opp, og la koke i ca 20 minutter, eller til linsene er myke. Ta ut kanelstangen og kardemommekapslene (de flyter på toppen). Kjør blandingen med stavmikser til ønskelig konistens, og server med løken i suppen. Pynt med masse hakkede urter; koriander, mynte og persille, eller gjør som jeg i mangel av friske urter: den grønne toppen av en fennikkel 😉
Lentil soup with fried onion
It’s ‘meat-free Monday’ again, and after a weekend in the mountains, my fridge was rather un-inspiring. This is a healthy and simple lentil soup made in half an hour. Warm spices making the body and soul feel great. All of this from a simple onion, some dried lentis and some spices.
How to:
- 1 large onion, finely sliced
- 1 tsp whole cumin
- 1 tsp sunflower oil
Fry in a pan on medium to low heat for approx. 1/2 hour or until the onion is brown, sweet and crispy. Move it around often so the onion doesn’t burn. Add more oil if needed.
- 250 g green dried lentils, rinsed
- 1,2 l water
- 1 tsp turmeric
- 1 cinnamon stick
- 4 cardamom pods. Bite them gently so they crack slightly
- 1 stock cube
Fry the spices in the oil for a minute, then add the lentils, water and stock cube. Boil for 20 minutes, or until the lentils are soft to the bite. Remove the cinnamon stick and cardamom pods (they will float to the top). Use a hand-held blender and blend the soup to a creamy consistency. Serve with the onion mix and a lot of chopped herbs, like coriander, mint and parsley, or if your fridge is empty-ish; the green top on a fennel 😉
Enjoy!
-Line