Spicy sprø poteter

Den ydmyke poteten; elsket av de fleste, hatet av noen (WHYYY?). Jeg er definitivt en potet-elsker; hjemmelaget potetstappe, ovnsbakte-, gratinerte-, friterte-, pannestekte poteter, i suppe, gnocchi osv. Poteter elsker fett og salt og gjerne godt krydder og spice også. I denne oppskriften får de alt dette 🙂

Etter å ha studert og jobbet i London i flere år, ble jeg veldig glad i noen tradisjonelle britiske retter. Noe jeg tok med meg hjem var deres måte å lage ovnsbakte poteter på. Her har jeg brukt teknikken, men istedenfor å bruke hele poteter har jeg delt dem i små biter, og tilsatt noen digge smaker mot slutten av steketiden. Dette er godt!!

Servér gjerne med en deilige sitron- og hvitløksmajones som jeg har gjort her. Jeg har brukt min superenkle og veldig gode oppskrift på majones (link her) og tilsatt litt revet hvitløk og godt med sitronsaft og -skall.

Ingredienser:

  • 1,5 kg kokefaste poteter, skåret i terninger
  • 1 ts natron
  • 1 dl olivenolje
  • 4 hvitløksfedd, behold skallet på, men klem dem forsiktig med en kniv så skallet sprekker litt opp
  • 2 grønne chili, hakket fint
  • valgfritt: 1-2 ss kapers, helst de som ligger i salt, godt skylt. Jeg hadde ikke kapers i dag, men jeg har testet det før og det er supergodt!
  • 1-2 ts spusskummen
  • masse hakket koriander- gjerne fra to planter eller én stor bunt
  • Maldonsalt og pepper

Legg de kuttede potetene i en kjele. Fyll på med vann så det dekker godt og tilsett et par ts salt og 1 ts natron. Kok opp og la det koke til potetene er 2/3 gjennomkokt (sjekk med en kakepinne eller en liten spiss kniv). Hell så av alt vannet, sett på et tett lokk, og rist hardt på kjelen til potetene er ´fluffy´ rundt kantene.

Legg potetene på et stekebrett og spre dem godt ut. La dem dampe av seg og kjøle seg litt ned.

Sett ovnen på 230ºC. Hell olivenolje, godt med salt og pepper og hvitløksfeddene over potetene og bland forsiktig, men godt med hendene. Stek potetene i ovnen i 20 minutter. Ta dem ut og snu litt på dem og stek i 20 minutter til (sjekk at de blir gyllene og ikke for mye stekt- de må få en runde med krydderet også. Da tar du dem evt ut før). Bland inn chili og cumin og evt kapers hvis du bruker, og stek i 10 minutter til, eller til potetene er crispy og godt stekt i kantene.

Hvitløksfeddene kan gjerne spises som de er, eller du kan klemme ut den myke søte innmaten og blande i majones el.

Bland hakket koriander og litt ekstra flaksalt og pepper i de nystekte potetene, og servér.

Line

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..