Ovnsbakt rosettkål

Rosettkål er en relativt ny grønnsak som er blanding av rosenkål og grønnkål, smaker kjempegodt og er full av næringsstoffer. Denne vakre lille saken har raskt blitt en av mine nye favoritter! Når den tilberedes som her, får du et deilig senter som er akkurat som en perfekt ovnsbakt rosenkål, mens bladene rundt blir knasende og gode som grønnkålchips. Her har jeg servert rosettkålen med sitron- og hvitløksmajones og et godt dryss med dukkah for litt ekstra krønsj og smak.

Ingredienser:

  • 5-600 g rosettkål, renset, vasket og tørket godt (jeg anbefaler å bruke en salatslynge for å få bort så mye vann som mulig)
  • olivenolje
  • salt og pepper

Tilbehør: sitron- og hvitløksmajones (bruk gjerne min oppskrift på majones og tilsett litt revet hvitløk og saft og skall av 1/2 – 1 sitron) og dukkah. Evt kan du bytte ut dukkah med hakkede ristede nøtter og høvlet parmesan. Du kan også blande majones med Shiracha eller annen chilisaus du liker for et litt mer spicy alternativ.

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 230ºC

Legg de rensede og tørre rosettkålene på et stekebrett. Hvis noen er større enn de andre deler du dem i to så alle er omtrent samme størrelse. Pass på at de små skapningene har plass til å ligge i ett lag på stekebrettet- helst med litt luft mellom hverandre. Bruk evt to stekebrett om du steker mange.

Massér noen spiseskjeer med olivenolje i kålen så alle er dekket med et tynt lag olje. Dryss over salt og pepper og stek i ovnen i ca 10 minutter. Pass på underveis. Du vil at noen av de ytterste bladene skal såvidt begynne å bli litt brune, men absolutt ikke brent- da smaker de bittert.

Servér rosettkålen på et stort fat med majones og dukkah eller parmesan, eller du kan servere sitron- og hvotløksmajones og dukkah i hver sin skål så rosettkålen kan dyppes først i majones så i dukkah. Jeg lover deg; dette er godt!

Line 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..