Burrata (eller mozarella) med appelsin

Hvis du får tak i helt fersk burrata så kjøp det og lag denne retten! Hvis ikke, kjøper du så fersk mozarella du får tak i, og lager denne retten. Nå som det ikke er sesong for tomater, men appelsinene strutter av smak, er det uansett ikke noe å lure på; myk iskald frisk ost, mot søt og syrlig appelsin som også får et snev av bitterhet etter å ha blitt karamellisert, toppet med crunchy korianderfrø i olivenolje.. det sier seg vel selv at dette er godt? Som forrett, eller til lunch. Jeg liker å servere noen gode salatblader til; helst ruccola, men det hadde jeg ikke i kjøleskapet i dag. Godt uansett!

Ingredienser til 4 personer:

  • 2 saftige smakfulle appelsiner
  • 1 ss hele korianderfrø, knust grovt i morter
  • 4 ss olivenolje (evt litt mer)
  • 1 eller 2 burrata eller god mozarella (beregn mengden etter hvor store de er)
  • ruccolasalat, skylt og tørket
  • sukker
  • flaksalt og pepper
  • litt sitronsaft

Begynn med å skjære skallet og det ytterste hvite laget av appelsinene. Del dem så i to på tvers og strø et lag med sukker på snittsiden (ca 1/2 ts per halvdel) og gni det inn. Sett en non-stick stekepanne på medium varme og la den bli varm før du så legger i appelsinene med snittsiden ned. Det skal boble litt, men bare litt.. Appelsinene skal ligge helt i ro i 8-10 minutter til sukkeret er karamellisert, men ikke brent. La appelsinene kjøle seg ned i pannen.

I en liten kjele legger du korianderfrø og olivenolje og varmer opp på lav varme. Oljen skal dekke frøene, så om du trenger mer enn 4 ss så tar du det. Når frøene begynner å boble litt tar du kjelen av varmen. Når den har kjølt seg nok ned til at du kan smake på den, tilsetter du saften fra de stekte appelsinene i pannen, og så smaker du til med sitronsaft, salt og pepper. Dette er dressingen, så la den smake mye 🙂

La osten renne godt av seg, tørk den godt meg kjøkkenpapir, og dryss på litt salt og pepper. Om du bruker burrata kan det være fint å fordele salat, appelsin og dressing på et stor fat, legge burrataen oppå og dele den opp foran gjestene så de kan se den kremete kjernen flyte ut. Om du bruker mozarella kan det være fint å fordele alt på fire tallerkner og servere som på bildet. Opp til deg hvordan du gjør det. Smaken blir den samme 🙂

Line

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..