Denne myntepestoen er knallgod til ovnsbakte grønnsaker, som dressing, som topping i en kremet søtpotet- eller grønnsakssuppe, i en sandwich, til kjøtt eller fisk eller som dip. Jeg lagde myntepestoen først til denne retten: Gresskar med avokado og myntepesto men har laget den flere ganger etter det. Den høyner de fleste grønnsaksretter så jeg synes den fortjener litt ekstra oppmerksomhet 🙂
Ingredienser til et stort glass myntepesto:
- ca 1,5 dl god olivenolje
- 2 store håndfuller mynteblader, skylt og tørket
- 1/2 håndfull flatbladpersille, skylt og tørket
- 70 g mandler (ca 1 dl)
- saft av 1/2-1 sitron (begynn med 1/2 og smak til)
- 1 lite hvitløksfedd
- 1/4-1/2 rød chili
- Maldonsalt + pepper
Rist mandlene i en tørr stekepanne på medium varme til de begynner å lukte godt og få litt farge. Avkjøl. Kjør alle ingrediensene med en stavmikser eller i en blender til godt blandet. Smak godt til med Maldonsalt, pepper, evt mer sitronsaft og/eller olivenolje.
Nyt!
Line
Kan jeg lage nok til mange glass og oppbevare dem over vinteren slik med syltetøy og geleer?
Hei Kirsti 🙂 I utgangspunktet er dette ferskvare der ingrediensene ikke blir varmebehandlet (som når man lager syltetøy og geleer) og dermed bakterier drepes. Men om du er veldig nøye med å rengjøre alt av utstyr (koker glass og alt annet du skal bruke), og heller et godt lag med olivenolje over så det dekker alt av myntepestoen, så skal det holde seg noen uker i kjøleskapet. Hva om du heller lager lage noen glass ekstra og gir bort i gave til noen du er glad i? 🙂
Jeg fryser ofte pesto i isbitform, slik at jeg har porsjonsterninger, perfekte å bruke i omeletter og varm mat seinere.