Det trenger ikke være vanskelig eller tidkrevende å lage kjøttfrie middager. Denne pastaretten går raskt å lage, smaker veldig godt, og de fleste ingrediensene har du sannsynligvis allerede på kjøkkenet 🙂
Ingredienser til 4 personer
- 350–400 g tørket pasta, gjerne skjell, penne el
- olivenolje, extra virgin
- 2 hvitløksfedd, skåret i tynne skiver
- ca 1 dl grønnsaksbuljong. Bruk evt vann og 1/4 av en buljongterning
- 1 pose frosne erter, ca 400g
- 2 ss Creme fraiche
- en neve mynteblader (kan erstattes med fersk basilikum)
- en stor neve parmesan + ekstra til servering
- saft av 1/2 sitron (det er ikke sikkert du trenger alt)
- salt og pepper
Kok opp masse godt saltet vann i en stor kjele. Vannet skal smake som en godt krydret suppe:)
I en liten kjele steker du hvitløken må medium varme i litt olivenolje til den begynner å lukte deilig. Rør hele tiden til den er lyst gyllen. Hell i grønnsakskraft, tilsett halvparten av ertene, og la dem koke i to minutter. Ta kjelen av varmen og tilsett creme fraiche og mynteblader. Bruk en stavmikser og kjør blandingen fint.
Rør inn godt med revet parmesan. Smak til med salt, nykvernet pepper, og en liten svis med sitron. Tilsett evt mer til slutt hvis du ønsker retten litt mer syrlig.
Når det er ett minutter igjen av koketiden på pastaen, heller du i resten av ertene og lar de koke ferdig med pastaen. Bruk et krus og fyll det med pastavann før du heller av resten av pastavannet. Bland pasta og erter med sausen og nok pastavann til at alt enkelt kan røres sammen. Smak til om den trenger mer sitron, salt eller pepper. Server med et dryss parmesan og gjerne en grønn salat og godt brød.
God middag!
Line