Det trenger ikke være vanskelig eller tidkrevende å lage kjøttfrie middager. Denne pastaretten går raskt å lage, smaker veldig godt, og de fleste ingrediensene har du sannsynligvis allerede på kjøkkenet 🙂
Ingredienser til 4 personer
- ca 250 g tørket pasta etter ønske (spiser dere mer, lager dere mer)
- 1 pose frosne erter, ca 400g
- 2 ss Creme fraiche
- 1 hvitløksfedd, hakket
- ca 1 dl grønnsaksbuljong. Bruk evt vann og 1/4 av en buljongterning
- en håndfull mynteblader
- parmesan
- olivenolje, extra virgin
- salt og pepper
- litt sitron
Kok opp masse godt saltet vann i en stor kjele. Jeg har lært at du skal putte oppi så mye salt som du tror du skal bruke, og så doble det. Vannet skal smake like salt som havet:)
I en annen kjele, steker du hvitløken i litt olivenolje til den begynner å lukte deilig, men ikke la den få farge. Hell i grønnsakskraft, tilsett halvparten av ertene, og la dem koke i to minutter. Ta kjelen av varmen og tilsett creme fraiche og mynteblader. Bruk en stavmikser og kjør blandingen fint.
Rør i en god håndfull med revet parmesan. Smak til med salt, nykvernet pepper, og en liten svis med sitron.
Når det er ca to minutter igjen av koketiden på pastaen, heller du i resten av ertene og lar de koke ferdig med pastaen. Hell av pastavannet, og bland pasta og erter i sausen. Server med et dryss parmesan og gjerne en grønn salat og godt brød.
God middag!
Line