Enkel pasta med erter og mynte

Det trenger ikke være vanskelig eller tidkrevende å lage kjøttfrie middager. Denne pastaretten går raskt å lage, smaker veldig godt, og de fleste ingrediensene har du sannsynligvis allerede på kjøkkenet 🙂
Vegetar_meatfree monday_mye smak

Ingredienser til 4 personer

  • ca 250 g tørket pasta etter ønske (spiser dere mer, lager dere mer)
  • 1 pose frosne erter, ca 400g
  • 2 ss Creme fraiche
  • 1 hvitløksfedd, hakket
  • ca 1 dl grønnsaksbuljong. Bruk evt vann og 1/4 av en buljongterning
  • en håndfull mynteblader
  • parmesan
  • olivenolje, extra virgin
  • salt og pepper
  • litt sitron

Kok opp masse godt saltet vann i en stor kjele. Jeg har lært at du skal putte oppi så mye salt som du tror du skal bruke, og så doble det. Vannet skal smake like salt som havet:)

I en annen kjele, steker du hvitløken i litt olivenolje til den begynner å lukte deilig, men ikke la den få farge. Hell i grønnsakskraft, tilsett halvparten av ertene, og la dem koke i to minutter. Ta kjelen av varmen og tilsett creme fraiche og mynteblader. Bruk en stavmikser og kjør blandingen fint.

Rør i en god håndfull med revet parmesan. Smak til med salt, nykvernet pepper, og en liten svis med sitron.

Når det er ca to minutter igjen av koketiden på pastaen, heller du i resten av ertene og lar de koke ferdig med pastaen. Hell av pastavannet, og bland pasta og erter i sausen. Server med et dryss parmesan og gjerne en grønn salat og godt brød.

God middag!

Line

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s