Denne digge salaten kan serveres som den del av en større måltid, eller som en enkel lunchrett. Da pleier jeg å tilsette en avokado for substans. Dette smaker så friskt og godt, og jeg elsker smaken av lime, kokos, dill og mynte sammen!
Gulrot er stappfull av betakaroten og quinoa er rik på protein, inneholder alle de essensielle aminosyrene og er spesielt rik på aminosyren lysin (noe som gjør den til et bra valg for vegetarianere). Denne salaten er en eksplosjon av farge, fiber og antioksidanter!
4-6 porsjoner
Ingredienser:
- 8-10 gulrøtter, helst økologiske
- 1 dl quinoa, sort, hvit eller rød
- en håndfull gresskarkjerner
- en håndfull spirer
- en liten dillkvast
- en liten håndfull mynteblader
- 1 avokado hvis du ønsker
Dressing:
- 6 ss kokosmelk
- 2 ss olivenolje
- 2 ss eplesidereddik (smak til om du ønsker mer eller mindre)
- 1 ss lønnesirup
- 2 ss limejuice
- Maldonsalt
Slik gjør du:
Skyll quinoa godt under rennende vann. Kok opp 1 dl quinoa med 2 dl vann (eller lag en større porsjon så du har ferdigkokt quinoa i kjøleskapet). La det avkjøle før du blander det i salaten.
Skrell gulrøttene og lag bånd eller ‘ribbons’ med en potetskreller. Rist gresskarkjerner i en tørr panne til de begynner å ta litt farge og lukter godt. Hakk dill og mynteblader fint. Del avokadoen i biter om det brukes.
Bland alle ingrediensene til dressingen. Bruk gjerne et rent syltetøyglass og rist til alt er godt blandet. Smak til med salt, og juster om du trenger mer syrlighet eller sødme.
Bland salatingredienser og dressing; bruk gjerne hendene så får du blandet godt.
Line 🙂