Når solen stråler og det endelig begynner å bli varmt ute er det vel ingen som orker å bruke mye tid på kjøkkenet? Denne retten er sommerlig og lett, rask og enkel og lage, og er full av godsaker for kroppen. Og selvfølgelig smaker den helt nydelig! Brønnkarse sies forresten å være verdens sunneste grønnsak, så det er bare å fråtse! Brønnkarse har en litt pepperaktig smak, så om du ikke finner den i butikken kan du gjerne erstatte den med litt ruccola, eller du kan droppe det. Suppen er kjempegod både med og uten:)
Ingredienser:
- Smaksnøytral kokosolje
- 1 gul løk, i skiver
- 1 hvitløksfedd i skiver
- 1-2 poteter, skrelt og kuttet i terninger
- 500g frosne erter
- 1 liter grønnsakskraft, tilsett evt mer hvis suppen blir for tykk (bruk hjemmelaget kraft, eller f. eks vann tilsatt 1 ss Helios eller Renee Voltaire grønnsakskraft)
- 1 plante brønnkarse, bladene plukket av
- 1 håndfull friske mynteblader
- sitron
Alternative toppinger:
- Revet parmesan, smuldret feta eller Chevre
- kyllingrester eller andre middagsrester
- kokte linser, bønner eller grønnsaker
- ristede pinjekjerner, frø eller nøtter
Fremgangsmåte:
Stek løken på medium varme til den er blank og myk, ca 10 minutter. Rør av og til. Tilsett hvitløk og stek et par minutter til. Tilsett grønnsakskraft og poteter, og kok med lokk til potetene er myke.
Når potetene er ferdigkokt, tilsetter du de frosne ertene og koker opp. La det småkoke et par minutter før du tilsetter brønnkarse og mynte. La det koke opp igjen og skru av varmen etter 30 sekunder.
Bruke en stavmikser, eller hell suppen i en blender og kjør til den er godt blandet. Jeg liker den best når det er litt konsistens i ertene, men det er opp til deg. Tilsett mer væske om suppen er for tykk. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Om du ønsker, serverer du med en eller flere skåler med topping så alle kan ta det de liker, eller så serverer du suppen som den er, evt med godt brød og smør til. Suppen smaker så godt at den egentlig ikke trenger noe mer 🙂
Line 🙂