Gnocchi med ricotta og spinat

Gnocchi med hjemmelaget ricotta er så godt! De er lette og fluffy med en deilig konsistens og god smak. Her serverer jeg dem med magisk tomatsaus og høvlet Parmesan.

ricotta_spinach_dumplings_pfl

Ingredienser:

  • 400g fersk spinat
  • 250g ricotta (hjemmelaget, eller kjøpt)
  • 100g Semolina eller durumhvete, pluss ekstra semolina til ‘utbaking’
  • 2 egg
  • 50g revet parmesan, pluss ekstra til servering
  • revet muskat etter smak
  • salt og pepper
  • 50-100g smør
  • Magisk tomatsaus

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200°C

Skyll spinaten. Legg den i en varm stekepanne, og stek til spinaten faller sammen (du trenger ikke noe stekefett; vannet gjør at spinaten dampes). Avkjøl spinaten til du kan ta i den, og skvis ut vannet godt ut. Kutt spinaten i fine strimler.

Hvis det er fuktighet i ricottaen, legger du den i en sil til fuktigheten er rent av. Legg ricottaen i en stor bolle, og mos den fint med en gaffel. Bland i spinat, egg, semolina/durumhvete, og parmesan (jeg bruker hendene). Smak godt til med muskat, salt og pepper.

Legg smøret i en stor ildfast form og sett i ovnen. Når smøret er smeltet og begynner å få litt farge, tar du formen ut og setter den på kjøkkenbenken.

Strø et lag med semolina på et stort fat. Form små gnocchi med to t-skjeer, og rull dem i semolinaen. Kok opp et stor kjele med lettsaltet vann. Kok noen få gnocchi om gangen (max 10 stk.) og la de koke 2-3 minutter, til de flyter opp i overflaten. Ta dem ut med en hullsleiv og legg i den ildfaste formen. Når alle er kokt, vend dem i det smeltede smøret, og sett fatet inn i ovnen. Stek gnocchien raskt i ovnen til de har fått litt farge (vend dem en gang).

ricotta_spinat_dumplings_passionforlime

Server de deilige små gnocchiene med varm tomatsaus og masse høvlet parmesan. Lag gjerne en frisk, crispy salat ved siden av.

 

God middag!

Line

En tanke om “Gnocchi med ricotta og spinat

  1. Tilbaketråkk: Hjemmelaget ricotta | passion for lime

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..