Dette smaker godt! Og det beste er at de inneholder bare gode sunne ingredienser. De er søtet med myke dadler og moden banan, og inneholder havregryn, nøtter og andre godsaker. De kan med god samvittighet serveres til frokost med en kopp te, i matpakken, eller når man trenger litt ekstra energi. Jeg har laget to varianter; den ene med mørk sjokolade, den andre med tørkede tranebær. Her hos oss er det den sistnevnte som er favoritt. Den er i tillegg helt vegansk 🙂
Ingredienser:
- 2 godt modne bananer
- 8 myke Medjool dadler, uten stein
- 70 g kokosolje, smeltet
- 200 g havregryn
- 150 g mandler, halvveis knust i morter. Jeg liker det best når det er noen gode biter av nøtter, men resten er knust til mandelmel.
- 50 g kokosflak, usukret
- 1/2 ts vaniljepulver
- 1 ts kanel
- 1/2 ts Himalayasalt
- 1 ts bakepulver
- 150-200 g sjokolade eller tørkede tranebær (evt halvparten av hver)
Slik gjør du:
Kjør banan, dadler og kokosolje i blender til godt blandet. Bland det tørre, og bland så inn bananblandingen (jeg bruker hendene).
Form små kuler og press dem litt flate (ca 32 stk). Legg dem på to stekeplater dekket med bakepapir. De faller litt fra hverandre, men prøv å presse dem litt sammen.
Stekes midt i ovnen på 180°C i 12-15 minutter til overflaten begynner å bli gyllen.
Nyt med god samvittighet!
Line:)