Dette er sitronmuffinsene sine! De er lette og gode med en deilig frisk smak av ekte sitron. Noen ganger tilsetter jeg valmuefrø. De gir en god tekstur og interessant utseende på muffinsene. Denne gangen hadde jeg lyst til å lage dem uten:)
Ingredienser til ca 12 store muffins:
- 200 g mykt smør
- 230 g sukker
- 2 ts sitronsaft
- revet skall av 1 stor eller 2 små sitroner (bruk økologiske, usprøytede sitroner om du finner)
- 3 egg
- 2 dl melk
- 350 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
Glasur:
- 200 g melis
- 2 ss sitronsaft
- 1 ss vann
Bland mel og bakepulver. Smør og sukker vispes til det er lyst og luftig. Tilsett sitronsaft og -skall. Ett og ett egg tilsettes om gangen, vekselsvis med melk og melblandingen. Alt røres sammen til det er blandet, men ikke rør for lenge; da blir røren seig og muffinsene blir ikke like luftige og fine.
Legg muffinsformer i en muffinspanne om du har, og fyll formene litt over halvfulle med røre.
Stekes på nederste rille på 175°C i ca 40 min til de er gjennomstekt. Brukt en kakenål for å sjekke. La muffinsene hvile i formene i ca 5 min før de settes til avkjøling på en rist. Når kakene er lunkne, kan de pyntes med glasur.
Line:)