Hvis du ser disse små grønne paprika-liknende sakene i butikken; IKKE går forbi uten å ta med deg en stor pose hjem! De heter Piemientos de Padrón, er verdens beste (og sunneste?) snack, og minner (i hvert fall meg) om sommer og sol ved et bord på en strandrestaurant på Mallorca 🙂 Denne gjengen her er i tillegg økologiske, og det kan vi like:)
Det sies at én av ti av de små grønnsakene (eller; egentlig er de frukter) er supersterke som chili. Jeg skulle ønske jeg kunne bekrefte det, for jeg er en stor chili-elsker, men nå har jeg spist mange hundre Pimientos de Padrón i løpet av de siste par årene, og de har aldri smakt annet enn grønt, mildt og godt.
Jeg steker dem i Cocosa olje (den uten kokossmak) ettersom denne oljen tåler høy varme. Bruk en god olivenolje og Maldonsalt tilslutt. Oljen gir en god ‘grønn’ smak og du får i deg gode antioksidanter, og Maldonsalt smaker utrolig godt og gir en deilig ‘krønsj’ som en fin kontrast.
Dette trenger du:
- En stor pose Pimientos de Padrón, skylt og tørket godt
- Cocosa eller annen kokosolje til steking
- En god extra virgin olive oil
- Maldonsalt
Dette gjør du:
- Varm opp en stor stekepanne (helst jern) til medium/høy varme
- legg i en god klump med kokosolje
- legg i ett lag Pimientos de Padrón (stek heller i flere omganger enn å legg dem oppå hverandre i pannen)
- la dem ligge der i 20-30 sek, til de er godt stekt (charred) på den ene siden
- snu dem rundt i pannen til de er stekt på alle sider og begynner å falle litt sammen
- hell over olivenolje og godt med salt
Server på et stort fat. Gjerne med en deilig spansk rødvin til.
Line:)