Her har du en god og smakfull rett som er perfekt for å bruke opp middagsrester i kjøleskapet. Gårsdagens grillede indrefilet blir til en smakfull salat. Har du andre kjøtt- eller fiskerester, kan det også brukes. Har du ikke chorizo, kan du bruke andre gode sterke pølser, bacon eller salt skinke, men jeg anbefaler virkelig chorizo; den avgir en deilig spicy olje som setter god smak på resten av kjøttet og grønnsakene, og de er fantastiske små smaksbomber som løfter retten mange hakk:)
Ingredienser:
- sopp, skivet
- asparges, kuttet i biter
- chorizo, kuttet i skiver
- rød paprika
- vårløk i tynne strimler
- indrefilet, kuttet i strimler (de skal ikke steke så lenge, så la de være tynne så de blir fort varme)
- masse deilig salat, gjerne ruccola blandet med andre fargerike blader, og gjerne noen urter
- parmesan, høvlet
- en enkel vinaigrette av olivenolje, eplesidereddik, hvitløk, Dijon, litt honning, salt og pepper
Fremgangsmåte:
Stek chorizo i kokosolje (den uten smak til steking) på medium varme til de begynner å bli litt crispy i kantene og har sluppet ut deilig orange olje. Tilsett sopp og asparges, og stek i det deilige fettet i noen minutter. Tilsett kjøttet, og stek med det siste minuttet. Smak til med salt og pepper. La hvile og kjøle seg litt ned før du blander det i salaten.
Legg salat, vårløk, paprika, og salat i en stor salatbolle og bland i dressing. Lag en liten grop i midten og legg på kjøtt, pølser og stekte grønnsaker. Legg høvlet parmesan på toppen og servér.
God middag!
Line:)