Kongereker Gochujang

Dette er en enkel og veldig smakfull rett med en av mine favoritt-ingredienser, Gochujang. Gochujang er en fermentert chilipasta som smaker søtt, salt, spicy og litt ‘funky’. Du finner denne skatten av en ingrediens i de fleste grønnsaksbutikker og spesialbutikker, evt kan du bestille den på nett.

Pass på at du kjøper kongereker som er bærekraftig produsert, så får du en enkel og skikkelig smakfull rett som kan spises med god samvittighet:) 

2 pers

300g rå kongereker, uten skall og renset

4 medium Pak Choi, delt i fire på langs

Kokosolje uten smak til steking (eller annen smaksnøytral stekeolje)

4 vårløk, skåret i tynne ringer

1 ss sesamfrø

1 lime

Marinade/saus:

2,5 ss Gochujang

3 hvitløksfedd, finhakket

2 cm ingefær, revet

1 ss soyasaus

1 ss riseddik

1 ss sesamolje

1/2 ss brunt sukker

Bland sammen ingrediensene til sausen. 

Hvis du har tid: la kongerekene marinere i sausen en time eller to i kjøleskapet.

Varm opp en wok eller en stor stekepanne på medium/høy varme. Tilsett stekeolje og stek pak choi under omrøring til de begynner å få litt farge. 

Tilsett så kongerekene og stek dem ett minutt på hver side (om de ligger i marinaden, tar du rekene ut og steker dem på samme måte) Så tilsetter du resten av sausen/marinaden og sesamfrø og steker alt sammen ett minutt til. 

Dryss over vårløk og skvis over lime og servér gjerne med jasminris eller nykokte nudler:)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..