Dette er en skikkelig frisk, god og enkel salat med kun tre ingredienser, men med en youghurtdressing som løfter smaksopplevelsen til himmels. Dressingen er enkel å lage; du blander alle ingrediensene i en food-processor, i en blender eller evt med en stavmikser. Dressingen er også kjempegod til grillede grønnsaker, til å dyppe brød i, eller ved siden av grillmat, til reker eller andre type salater. Liker du ikke koriander, kan du bytte det ut med andre urter du liker; for eksempel mynte og/eller persille.

Ingredienser (du tilpasser selv hvor mye du trenger. Oppskriften på dressingen holder til flere salater):
- Isbergsalat
- avokado
- vårløk
Jeg liker å kutte salaten i store ‘firkanter’. Avokado deles i små terninger, og vårløken i tynne ringer.
- 3 dl/300g tyrkisk eller gresk yoghurt
- 1 hvitløksfedd, grovt kuttet
- 5-6 ringer syltet jalapeño
- saft fra 1 lime
- 2 ss olivenolje
- en stor bunt koriander, stilk og blader
- salt
Kjør alle ingrediensene til det er en lys grønn blanding. Smak til med salt og kjør et par runder til. Dressingen holder seg i flere dager i kjøleskapet.
Line 🙂