Dette er en supergod kjøttfri tacobowl som er enkel å lage og som kan varieres i det uendelige. Den varme og gode blandingen av bønner og mais i en krydret tomatsaus smaker så godt at ingen kommer til å savne kjøttet. Du kan lesse på med dine favoritt-toppinger- alt som funker med tacos funker her- eller prøv forslagene i oppskriften min.
Og du? Om du bytter ut rømme og ost med plantebaserte alternativer, eller bare dropper de ingrediensene helt, er denne retten 100% plantebasert 🙂

Ingredienser til 4 personer
- 2 hvitløksfedd, hakket
- olivenolje til steking
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts chiliflak (tilpass om du ønsker retten sterkere eller mildere)
- 1/2 ts kanel
- 1 ss tacokrydder
- 1 ss tomatpuré
- 1/2 boks hele tomater (halvparten av tomatene og saften)
- 2 bokser bønner; jeg liker en blanding av kidneybønner og sorte bønner + væsken fra den ene boksen med kidneybønner
- 1 boks mais, hell av væsken
- 1/2 ts brunt sukker
- salt (smak til)
- hakket koriander
- lime
Topping-forslag:
- strimlet salat
- tomat, i små terninger
- agurk, i små terninger
- avokado, i små terning- skvis over lime og smak til med salt
- revet gulost eller cheddar
- strimlet rødløk eller vårløk. Rødløken pleier jeg å marinere raskt i limesaft og litt salt mens jeg tilbereder resten
- syltede jalapenos
- masse hakket koriander
- rømme
- fersk chili
- evt tortillachips til servering
Fremgangsmåte:
Om du vil hurtigmarinere rødløk blander du den med saft av lime og litt salt nå.
Stek hvitløk på medium varme til den begynner å lukte godt, og tilsett spisskummen, chiliflak, kanel, tacokrydder og tomatpuré. Stek på medium varme under omrøring i 4-5 minutter. Tilsett så tomater og -saft og bønnene og la det koke uten lokk i 20 minutter. Rør av og til. Hell i mais, og smak til med salt, sukker og limesaft. Rør inn hakket koriander rett før servering.
Servér i dype skåler og la alle legge på sine favoritt-toppinger.
Line 🙂