Jeg lager ofte golden milk, gullmelk eller golden latte (finnes ørten andre navn på denne drikken også men jeg dropper å ramse opp alle..). Ofte lager jeg golden latte ved å koke opp krydder og urter i væske før jeg siler det over i et krus (denne oppskriften har jeg delt tidligere og du finner den her).
Denne gangen gir jeg deg oppskrift på golden latte-pasta. Den gir en mer intens farge og smak, og du får i deg alt av krydder og røtter. Det tar litt mer tid å lage denne pastaen, og for all del: ikke ha på deg lyse klær, men det er så verdt det når du har et glass med deilig gullpasta i kjøleskapet klart til å røres inn i varm melk eller mylk (som er betegnelsen på plantebasert melk).
Bruk melk eller den typen mylk du ønsker; min favoritt er en blanding av mandel/havre og kokosmelk. Jeg pleier å bruke 2-3 ts av pastaen et stort krus med mylk.
Kjør alle ingrediensene fint i en blender eller foodprocessor:
- 5 ss malt gurkemeie. Om du har fersk gurkemeie kan du bytte ut en ss mot en revet fersk gurkemeie. Jeg liker godt når man blander fersk og tørket- de har litt forskjellig smak.
- 3 tykke ‘tommelfinger’-biter fersk ingefær, revet
- 3 ts malt kanel
- 1/2 – 1 ts kardemomme
- 1 ts nykvernet pepper
- 1/2 – 1 ts vaniljepulver
- 3 ss Cocosa extra virgin (eller annen kokosolje)
- 2 ss honning eller lønnesirup
- 1,5 dl vann
Om du trenger litt mer vann for at pastaen skal samle seg tilsetter du en ss om gangen. Konsistensen skal være som pesto.
Hell pastaen i et rent glass med lokk og sett kaldt. Pastaen kan også tilsettes risretter, curry, gryteretter mm. Holdbar i ca 1 uke.
Line 🙂