Søt og salt havregranola

Dette er den beste granolaen jeg vet om. Søt, salt og crunchy, full av næringsrik havre, nøtter og gjerne noen frø; supergod på iskrem, yoghurt med frukt og bær, eller til sitrussalat eller på hjemmelaget kokosyoghurt med pasjonsfrukt og mynte.

Et lite tips når du lager denne: sett en stor bakebolle på en kjøkkenvekt og hell ingrediensene oppi. Begynn med den første ingrediensen, nullstill vekten, hell oppi neste osv. Da slipper du masse ekstra oppvask og det går raskt 🙂

granola_myesmak

Sett ovnen på 165°C

Ingredienser:

  • 100 g mild olivenolje eller kokosolje uten smak
  • 100 g lønnesirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts kanel
  • 1 toppet ts Maldonsalt (det høres mye ut, men tro meg det blir så godt!)
  • 300 g store havregryn
  • 100 g pekannøtter, mandler eller en blanding av frø og nøtter du liker, grovt hakket.
  • 50 g revet kokos

Fremgangsmåte:

Begynn med å piske sammen olje, lønnesirup, vanilje, kanel og salt i en stor bolle. Tilsett så havregryn, nøtter og kokos og rør det godt sammen til alle gryn og nøtter er godt dekket av olje og lønnesirup. Jeg bruker ofte hendene og knar litt.

Dekk en bakeplate med bakepapir og fordel massen jevnt utover. Stek i ovnen i 20 minutter. Ta så bakeplaten ut og vend rundt på granolaen. Stek videre i 20 minutter til, ta ut og vend på granolaen en gang til. Stek videre i 5-10 minutter om du synes den trenger litt mer tid i ovnen, men følg godt med. Nøttene brenner lett, så her er det viktig å passe på.

La granolaen kjøle seg helt ned på platen og hell den så i en lufttett beholder. 

Tips: Du kan bruke det du vil av nøtter, eller en blanding av nøtter og frø. Bare pass på at vekten stemmer med oppskriften.

Havrecrisp

Kos deg!

Line 🙂

En tanke om “Søt og salt havregranola

  1. Tilbaketråkk: Sitrussalat med granola og yoghurt | Mye Smak

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..