Helt rå peanøtt- og karamellkuler

Myke, litt seige, søte, litt salte, helt fantastisk gode små kuler med smak av karamell, peanøtt og sjokolade. Helt uten tilsatt sukker og med bare fem ingredienser (hvis du ikke regner med chiafrøene på toppen).

karamellkuler

Ingredienser til ca 20 kuler

  • 200 g medjool-dadler uten steiner (evt andre myke dadler av god kvalitet)
  • 1 ss peanøttsmør
  • 1/4 ts Maldonsalt
  • 120 g god mørk sjokolade, helst 70%
  • 1 ts kokosolje uten smak
  • Maldonsalt eller chiafrø til pynt

Fremgangsmåte:

Kjør dadler, peanøttsmør og salt i en foodprocessor til det blir en seig masse. Legg deigen i en skål og sett den i kjøleskapet i 15-20 minutter.

Hakk sjokoladen i biter. Smelt sjokoladen og kokosoljen i en lite kjele over veldig lav varme til mesteparten er smeltet. Ta kjelen av varmen, og la det stå i fem minutter før du rører det godt sammen.

Trill ca 20 kuler og legg dem på et brett med bakepapir. Om kulene er veldig klissete å trille kan du skylle fingrene under kaldt vann ved behov. Sett brettet med kulene i fryseren i ca 10 minutter.

Rull én og én kule i den smeltede sjokoladen og løft dem ut med to gafler. Sett dem tilbake på brettet og dryss over noen flak med salt eller en klype chiafrø. Sett brettet tilbake i fryseren og la det stå i 1/2 time.

Oppbevar kulene i en lufttett boks i fryseren. Sjokoladen mykner i romtemperatur så jeg liker best å ta dem ut rett før de skal spises. De er så gode når de er litt kalde, og de tiner før du rekker å lage deg en kopp te 🙂

karamellkuler_rawfood

Kos deg!

Line

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.