Dette er en sunn og mettende salat som jeg er veldig glad i. Den har tyggemotstand fra villris, crunch fra pistasjenøtter, og sødme fra myke tørkede tranebær. Lag gjerne en stor porsjon for denne er like god dagen etter i matpakken, til middag eller lunch.
2 store eller 4 små porsjoner
- 1,5 dl villris, helst bløtlagt over natten hvis du har tid.
- 2 kyllingbryst
- en stor håndfull flatblapersille, grovt hakket
- en liten håndfull tørkede tranebær
- en liten håndfull pistasjenøtter
- 2 vårløk, finhakket
- en god extra virgin olivenolje
- Maldonsalt og nykvernet pepper
Kok opp 1,5 liter kyllingkraft og legg kyllinbryst i det kokende vannet. Skru varmen ned til medium-lav så den ligger rett under kokepunktet, og la kyllingen posjeres i ca 12 minutter. Hell av kraften og avkjøl i 15-20 minutter.
Kok villrisen til den er ferdigkokt. Den skal koke litt kortere enn anvist på pakken om du har hatt tid til å la den ligge i bløt, så følg med og test underveis. Hell av kokevannet og bland litt olivenolje, salt og pepper med en gang du har helt av kokevannet og rør godt. Villrisen vil trekke til seg den gode smaken mens det avkjøles litt.
Skjær kyllingen i små terninger. Bland alle ingrediensene og smak godt til med olivenolje Maldonsalt og pepper.
Line 🙂
Tilbaketråkk: Juvel-salat med granateple og villris | Mye Smak