Dette er en enkel salat men med fantastiske smaker som eksploderer i munnen. Mango og mozzarella spiller hovedrollen med god hjelp av friskt limeskall, litt chili og aromatisk koriander.

Kjøp en skikkelig god mozzarella- gjerne bøffelmozzarella eller Burrata, og jeg anbefaler deg å lete etter pakistansk mango til denne salaten. Pakistansk mango er saftige, søte og ekstremt aromatiske og tilfører denne retten en ekstra dimensjon. Om du ikke finner pakistansk mango, sørg for at den mangoen du bruker er moden og full av smak.
4 porsjoner
- 2 mango, helst pakistansk
- 1 stor bøffelmozzarella, evt Burrata
- 2 vårløk
- 1 lime, helst økologisk/usprøytet
- 1 rød chili
- en liten håndfull korianderblader
- god extra virgin olivenolje
- Maldonsalt og pepper
Skrell mangoen og skjær den i tykke skiver på langs. Riv mozzarellaen i gode biter. Skjær chili og vårløk skrått i tynne skiver. Hakk korianderblader grovt.
Bland mango og mozzarella forsiktig med noen spiseskjeer olivenolje, salt og pepper. Fordel blandingen pent på fire tallerkner (eller et større fat så alle kan forsyne seg selv). Fordel chili, vårløk og koriander over. Hell på litt mer olivenolje, riv over limeskall (kun det grønne) og avslutt med nykvernet pepper.
Nyt 🙂
Line