Pannestekte brød

Disse tynne, myke, litt ‘chewy’ og veldig smakfulle brødene kan brukes til å toppes med kjøtt, grønnsaker, gjerne hummus og andre godsaker. De kan også rives i biter og dyppes i deilige retter med linser, grønnsaker og kanskje kjøtt, grønnsaksdiper som baba ganoush, nevner hummus igjen, på et meze-bord, til alle slags supper og gryteretter, eller til hva du måtte ønske (se også tips helt nederst). 

Brødene smaker definitivt best nystekte, men de kan oppbevares en stund før servering hvis de pakkes godt inn. Husk at luft gjør brødene tørre, så pass på at de er godt pakket inn- gjerne i aluminiumsfolie, og varm dem opp i ovnen på 120ºC i 10-15 min (i folien).

Ingredienser til 8 brød:

  • ca 400 g hvetemel, evt bytt ut 50 g med fin sammalt hvete 
  • 2 ts tørrgjær
  • 2 ts sukker
  • 2 ts havsalt, jeg bruker Maldon (evt 1 ts finkornet salt)
  • 200 g (2 dl) vann
  • 100 g yoghurt naturell
  • 1 ss olivenolje + ekstra til heving

Bland vann og yoghurt i en kjele og varm opp til blandingen er ca 40°C (om deigen skal kaldheves, dropper du dette punktet). Bland så alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok, og elt deigen til den slipper bollen, ca 8-10 minutter. Dekk med plast eller et rent kjøkkenhåndkle. La deigen stå på et lunt sted til den har doblet i størrelse, ca en time (evt i kjøleskapet over natten).

Del deigen i 8 like store emner. Bruk litt mel på benken, men ikke mer enn at du akkurat klarer å håndtere deigen. Strekk hvert emne litt ut og fold et par ganger, og samle så kantene sammen til den ser ut som en liten pengesekk. La de hvile med skjøten ned i 1/2 time. 

Strekk så emnene ut til runde flate brød (som små pizzabunner) på størrelse med stekepannen din (eller litt mindre hvis du bruker en stor panne). La de hvile i 10 minutter mens du gjør deg klar til steking: finn frem en god tykkbunnet stekepanne og et rent kjøkkenhåndkle du kan legge de ferdigstekte brødene i etterhvert som de blir ferdig.    

Stek brødene i en tørr stekepanne på medium/høy varme i max 2 minutter til sammen. Varm stekepannen godt opp før du ledder på den første. Overflaten skal begynne å boble opp etter ca. 30 sekunder (da er pannen varm nok) og da kan du snu brødet og steke på den andre siden- til det har noen mørkebrune flekker på hver side. Brødene skal ha noen nesten brente flekker- det er da du får den gode smaken.

Pakk brødene i et rent kjøkkenhåndkle eller i aluminiumsfolie så de holder seg varme og myke til servering.

TIPS: Brødene kan også smøres med en blanding av olivenolje, za’atar, sesamfrø og litt havsalt rett etter steking. 

Line 🙂

En tanke om “Pannestekte brød

  1. Tilbaketråkk: Marokkanske kyllingspyd | Mye Smak

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..