Muslibar med nøtter og frø

Muslibars er supert å ha i bakhånd når man trenger raskt påfyll av energi. Disse er stappfulle av nøtter, frø og korn og er søtet med moden banan og tørkede bær. Hvis bananene er skikkelig modne trenger ikke blandingen søtes mer, men noen ganger tilsetter jeg noen spiseskjeer lønnesirup etter behov (om bananene ikke er søte nok, eller når jeg rett og slett har behov for noe litt ekstra søtt og godt).

Lag denne gode varianten; de er helt supre å ta med på trening, når du skal ha en lang dag på jobb eller på reise, eller når du ikke rekker å lage frokost.

granolabar-med-banan

Sett ovnen på 175°C

Ingredienser til 14-16 stk

  • 360 g modne bananer
  • 1 ts vaniljeessens
  • 1/4 – 1/2 ts fint Himalayasalt
  • 1 ts kanel
  • 200 g havregryn
  • 60 g tørkede tranebær, kirsebær el
  • 60 g pecannøtter, hakke (evt. valnøtter)
  • 60 g mandler, hakket
  • 70 g solsikkefrø
  • 80 g gresskarkjerner
  • 35 g hempfrø (evt sesam- eller chiafrø)
  • alternativt 2 ss lønnesirup

Dekk en form på ca 23 x 33 cm med bakepapir

Mos bananene godt med en potetmoser eller en gaffel. Bland i vaniljeessens. Hell havregrynene i en food prosessor med s-blad, og puls til grynene er grovhakket. Bland havregrynene med bananene, og tilsett så resten av ingrediensene. Du skal ha en tung og våt deig.

Legg røren/deigen i formen og press ned med fuktige hender til den er godt fordelt i formen. Stek i ovnen til den er gyllen rundt kantene, ca 20-25 minutter.

La formen stå til avkjøling i 10 minutter. Løft massen ut av formen og sett den på en rist. La det stå til den er helt avkjølt. Kutt så i rektangulære biter- bruk gjerne en pizzakutter om du har.

Pakk hver muslibar (eller to og to) i litt matpapir og legg dem i fryseren om du ønsker. Her holder de seg fint i et par måneder, evt kan de oppbevares i kjøleskap i ca en uke.

granolabar

Kos deg!

Line

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.