Bedre snacks skal du lete lenge etter. Enkelt å lage er det også. Først marinerer du mandler i varm saltlake, så rister du dem i ovnen. Ingen kunstige tilsetningstoffer, bare mandler og salt 😊
Ingredienser:
- 3 dl rå mandler, helst økologiske
- 2,5 dl vann
- 1,5 dl flaksalt eller o,75 dl fint salt
Kok opp vannet i en liten kjele og rør inn saltet til det er helt oppløst. Ta kjelen av varmen og tilsett mandlene. La dem ligge i vannet i ca 30 minutter.
Sett ovnen på 190°C.
Sil mandlene godt og legg dem så på et brett med bakepapir. Stek mandlene i ovnen i ca 12 minutter. Test dem etter 10 minutter; del en mandel i to og sjekk farge og smak; den skal være gyllen i fargen og skal smake godt. De er myke når de er varme, men så fort de er avkjølt blir de sprø og gode.
Mandlene kan hakkes grovt og serveres over ovnsbakte grønnsaker, i salater, i fruktsalat, til myke oster eller som snacks. Lag gjerne dobbel porsjon, men fordel mandlene da på to stekebrett.
Line 🙂