Jeg skal være helt ærlig. Dette er ikke sprø søtpotetfries som kan holdes i hånden og dyppes i ketchup. Men, de er dekket med masse god smak, og om du er som meg så klarer du ikke slutte å spise dem når du først har begynt.
Pass på at du salter dem godt. Jeg bruker to typer salt og tilsetter dem i to omganger; fint himalayasalt før de bakes i ovnen og noen klyper Maldonsalt rett før servering for crunch og for den dype gode mineralsmaken.
Sett ovnen på 200°C
Ingredienser til 4 personer:
- 2 medium/store søtpoteter
- 2 ss olivenolje
- 1 ts løkpulver
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts malt kanel
- 3/4 ts røkt paprikapulver
- 1/2 ts cayennepepper
- 1 ts fint Himalayasalt
- noen klyper Maldonsalt
Skrell og kutt søtpotetene i staver. Tørk dem godt med kjøkkenpapir og fordel dem i ett lag på et bakepapirkledt stekebrett. Hell over oljen og bland godt med hendene. Bland resten av ingrediensene bortsett fra Maldonsalt, og bland godt med søtpotetene. Pass på at de ikke overlapper.
Stek søtpotetene i 20 minutter, snu dem rundt og stek videre i ca 20 minutter til. Sjekk underveis så de ikke blir brent.
Servér søtpotetene nystekte og varme med et godt dryss med Maldonsalt.
Line