Arabiske brød

Disse tynne, myke, smakfulle brødene kan brukes til å fylle med kjøtt og grønnsaker, gjerne hummus og andre godsaker. De kan også rives i biter og dyppes i deilige retter med linser, grønnsaker og kanskje kjøtt, grønnsaksdiper som baba ganoush, nevner hummus igjen, på et meze-bord eller til hva du måtte ønske.

Brødene kan fryses med et bakepapir mellom hvert brød og pakket godt inn, for så å varmes i ovnen etter opptining. Husk at luft gjør brødene tørre, så pass på at de er godt pakket inn når de tiner, og når de varmes i ovnen.

arabisk-brod

Ingredienser til 12 store brød:

  • ca 750 g hvetemel
  • 4 ts tørrgjær
  • 1 ss kokossukker (evt lønnesirup eller honning)
  • 1 ss havsalt, jeg bruker Maldon
  • 300 ml varmt vann, ca 40°C
  • 50 g yoghurt naturell
  • 100 ml olivenolje + ekstra til pensling

Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok, og elt deigen til 10-12 minutter. Gni noen dråper olivenolje over deigen, og snu den rundt i bollen. Gni litt mer olivenolje over og dekk med plast eller et rent kjøkkenhåndkle. La deigen stå på et lunt sted til den har doblet i størrelse, ca en time.

Slå luften ut av deigen og del den i 12 like store emner. Kna hvert emne godt, strekk den litt ut og fold kantene sammen som en liten pengesekk. Ta fingrene rundt toppen av ‘pengesekken’ og fold (eller vreng) selve bollen rundt denne toppen. Form dem til runde boller og press dem litt sammen så de likner hamburgerbrød. Legg dem på et oljet bakepapir med den glatte siden opp, og la dem hvile under håndkle i 20 minutter til.

Forvarm ovnen til 230°C. Smør litt olivenolje på to stk bakepapir og legg dem på hvert sitt stekebrett. Kjevle ut ett og ett brød på ca 23-24 cm i diameter og legg dem etterhvert på et ledig stekebrett. La brødet hvile i et par minutter før du steker det på nest nederste rille i ovnen i 5-7 minutter. Pass på at brødene ikke blir brent; sjekk underveis så bunnen ikke blir brent før de er gyldne på toppen. Brødene blåser seg litt opp under steking. Følg med- det er en tilfredsstillende prosess 🙂

Pakk brødene i et rent kjøkkenhåndkle eller i aluminiumsfolie så de holder seg varme og myke til servering.

TIPS: Brødene kan også smøres med en blanding av olivenolje, za’atar, sesamfrø og litt havsalt før steking.

Line 🙂

 

En tanke om “Arabiske brød

  1. Tilbaketråkk: Marokkanske kyllingspyd | Mye Smak

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..