Ovnsbakt blomkål med kapers og chili

Dette er en enkel grønnsakrett som smaker kjempegodt alene, eller som tilbehør til f.eks ovnsbakt kylling. Her er det få ingredienser så pass på at alle komponentene er av beste kvalitet. Retten er rask å slenge sammen og er den perfekte lunchrett med litt godt brød og smør.

MyeSMak-blomkal

3-4 porsjoner

  • 1 blomkålhode i biter
  • god olivenolje
  • 1 sitron, revet skall + saft
  • 2 ss kapers
  • 1 chili, hakket
  • 1 fedd hvitløk, i tynne skiver
  • flatblad persille, hakket
  • salt + pepper

Sett ovnen på 220°C

Legg blomkålen i en form og hell på olivenolje og salt + pepper. Bland godt, og la det steke i ovnen i 30 – 35 minutter. Når halve tiden har gått vender du inn sitronskall, kapers, chili og hvitløk og steker videre til blomkålen har fått fin farge.

Når retten er ferdigstekt, smaker du til med sitronsaft, salt og pepper, og drysser over hakket persille.

spansk_kyllingform_MyeSMak

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.