Dette er en skikkelig deilig og mettende suppe med mange gode smaker og godt med tyggemotstand. Den er 100% plantebasert om du dropper å toppe den med yoghurt, eller velger kokosyoghurt (min oppskrift får du her: kokosyoghurt). Suppen smaker ekstra godt servert med nanbrød og toppet med litt ekstra hakket chili.
Dette er en perfekt rett om du vil servere et spennende måltid proppfullt av gode næringstoffer, og den passer like godt til lunch som til middag. Ingrediensene kan gjerne dobles om du skal lage mat til en stor gjeng, og den smaker like godt (om ikke ennå bedre) dagen etter.
Ingredienser til 6-8 personer
- I løk, finhakket
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 1 bit ingefær, revet
- 2 ts korianderfrø, malt
- 2 ts spisskummen, malt
- 1 ts malt gurkemeie
- ½ ts chilipulver (smak til- chilipulver varierer veldig i styrke) eller 1 fersk chili (hakket)
- kokosolje til steking (her bruker jeg den fra Helios)
- 1 boks kokosmelk
- 1 boks tomater
- 2,5 dl tørkede røde linser, skylt
- 1,5 dl revet kokos
- 2 ts salt
- 5 dl vann
- 300g spinat, fersk eller frossen, grovt hakket
- fersk koriander, hakket
- evt yoghurt naturell
Stek løken i kokosolje på medium varme til den er blank og myk. Tilsett hvitløk og ingefær og stek i fem minutter til under omrøring. Tilsett koriander, spisskummen, gurkemeie og chili og rør om. Bland i kokosmelk, tomater, linser, kokos, vann og salt. Kok opp og la det koke på medium varme under lokk i ca 30 minutter. Rør hvert 5. minutt.
Tilsett spinat og kok et par minutter til. Smak til om suppen trenger mer salt og pepper, og rør inn hakket koriander. Topp gjerne med litt yoghurt.
NAM!
Line:)
Har prøvd linsesuppe i dag og den var bare supergod og ikke vanskelig å lage heller. Anbefales👍👍👍😋
Sååå hyggelig tilbakemelding! Tusen takk 🙏🏻☺️😘