Dette kan nesten ikke kalles en oppskrift men jeg vil bare vise dere hvor enkelt det kan gjøres, og hvor godt det kan smake med sesamsaltet jeg la ut i går. Det er morsomt å kutte avokadoen i ‘ringer’, og det gjøres enkelt ved å dra kniven rundt avokadoen på tvers, og dra av ringene etterhvert. Skallet tar du av til slutt. Dette funker best om avokadoen ikke er for myk.
Skal jeg være helt ærlig (og det har jeg alltid vanskeligheter med å ikke være) så er dette bildet fra i sommer da det var sesong for norsk asparges. I dag ville jeg nok ha droppet asparges og heller brukt en annen grønnsak, eller kun brukt asparges og avokado.
Dette er også veldig godt servert over bruscetta med myk chevre 😉
Ingredienser:
- 2 avokado, kuttet i skiver eller som beskrevet i intro
- 1/2 brokkoli, kuttet i biter
- 1 bunt asparges, den harde delen ved roten kuttet av (evt annen grønnsak i sesong)
- 2 lime
- en god olivenolje
- 1/2 bunt gressløk
- pinjekjerner, en håndfull
Oppskrift: sesamsalt (evt bruk Maldonsalt hvis du ikke ønsker å lage sesamsaltet, men jeg anbefaler deg virkelig å gå det ekstra skrittet!) Ingredienser du trenger til sesamsaltet er:
- Himalayasalt, 1 ss
- Sesamfrø, 15 ss
Kok brokkoli i godt saltet vann i 2-3 minutter til al dente. Smør asparges med olivenolje og grill i grillpanne eller på grillen ute til de er møre og gode. Rist pinjekjernene i tørr panne på medium varme til de er litt gyllene og lukter godt. Skjær avokadoen i ringer (se intro) eller i skiver.
Bland alle grønnsakene. Skvis over lime og hell over olje. Bland i hakket gressløk og pinjekjerner. Dryss på sesamsaltet og smak til om det er en god balanse mellom elementene. Juster evt med mer lime, olje eller sesamsalt. Tilsett gjerne cherrytomater eller andre grønnsakrester.
Line 🙂
Tilbaketråkk: Gomasio, japansk sesamsalt | Mye Smak