En deilig og smakfull høstsuppe full av styrkende ingredienser. Perfekt når det begynner å bli kaldere i luften!
Dette er en enkel og veldig god søtpotetsuppe med gode smaker fra ingefær, lime og chili. Oppskriften utviklet jeg for Helios og de lagde en liten video mens jeg lagde suppen 🙂
Søtpotetsuppe
4 personer
Sett ovnen på 220 grader.
3 søtpoteter, delt i to på langs
Helios kokosolje, smaksnøytral
Maldonsalt
1 boks Helios kokosmelk
2 lime
1 liter Helios kyllingkraft
1 knoll ingefær, skrelt og hakket
Tørket chili
Helios kokosflak med chilismak
Ristede gresskarkjerner
Gni søtpoteten inn med kokosolje og dryss på salt. Legg med kuttsiden ned på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i ovnen i ca 1 time, eller til de er møre. La de avkjøles litt, og ta så innmaten ut av skallet med en stor skje, og legg i en blender.
Mens søtpoteten steker, varmer du opp kokosmelk, kraft, ingefær og skallet av limen (kun det grønne) og koker opp. Ta kjelen av varmen la det trekke mens søtpotetene ligger i ovnen. Fjern limeskall og ingefær.
Bland søtpoteten med halvparten av kokosmelken i blender til helt klumpfri. Hell i en stor kasserolle, og tilsett resten av kokosmelken. Kok på medium varme i 15-20 minutter. Smak til med chiliflakes, limejuice, salt og pepper, og topp suppen med kokosflak med chilismak og ristede gresskarkjerner.
God middag!
Line