Gjør ferdig rabarbrakompotten og rist mandlene kvelden før så tar det kun 5 minutter å lage denne til frokost. Sunt og veldig godt! Når det er sesong for epler, er det bare å bytte ut rabarbra med epler. Det er like godt 🙂
4 porsjoner
Sett ovnen på 200 grader
4 dl Helios Granola med bær chia og quinoa, eller annen granola du måtte ønske
4oo g Tyrkisk yoghurt
400 g rabarbra, skylt og renset (evt samme mengde syrlige epler)
en håndfull mandler
50 g lønnesirup + ekstra til servering (om du bruker epler kan dette justeres litt ned)
1 ts vaniljesukker
Mynteblader
Kutt rabarbra i 2-3 cm store biter og legg dem i en form. Bland i sirup og vaniljesukker og bak i ovnen i ca 30 min til de er akkurat møre
Rist mandlene lett i en tørr panne til de er gyllene, og grovhakk dem.
I fire store glass fordels granola, yoghurt og rabarbrakompott. Rabarbrakompotten er ikke så søt, så om du ønsker kan du helle over litt mer lønnesirup. Dryss over mandler og pynt med mynteblader.
God frokost. Eller dessert 😉
Line