- Dette er så gøy å lage, og så godt! Røren freser du sammen på et par minutter (ok, kanskje fem), så skal den en liten tur inn i ovnen og så rett på bordet. Og det er faktisk litt viktig. Denne store pannekaken (som det jo strengt tatt er), vokser og løfter seg i imponerende fart mot slutten av steketiden. Når du tar den ut av ovnen er den helt oppblåst og ser helt fantastisk ut, men så faller den like fort sammen når den kommer ut av ovnen. Derfor sørger jeg alltid for at de heldige utvalgte sitter klare og venter. Deretter er det bare å dele den i fire-fem stykker (jeg pleier faktisk å klippe den opp med en kjøkkensaks) og alle kan toppe den med det de vil. Våre favoritter er sitronskall + sitronsaft og et dryss med sukker, syltetøy, smør med et dryss av kanel og sukker, bananskiver og litt honning, sprøstekt bacon og et dryss med sukker (ja, virkelig!), eller som her; friske bær og melis.
Sett ovnen på 230°C
Ingredienser til 4-5 personer:
- 3 store egg
- 50 g sukker
- 100 g mel
- 1,5 dl H-melk
- 1/4 ts vaniljeessens eller vaniljesukker
- 1/4 ts kanel
- 1/8 ts revet muskat (valgfritt)
- 1/8 ts salt
- 40-50 g smør (til steking)
- Lag røren: Med blender: Bland alle ingrediensene bortsett fra smører i blenderen til røren skummer, ca 1 minutt. Med håndvisper: Bland først egg og sukker til det skummer, ca 1 minutt. Tilsett så resten av ingrediensene, og kjør på medium styrke i 1 minutt til, til røren skummer.
- Sett en stekepanne (ca 26 cm) som tåler å stå i ovnen, på medium til høy varme.
- Smelt smøret raskt i stekepannen og hell i røren.
- Sett stekepannen midt i den varme ovnen, og følg med:) Den vil etter noen minutter ese opp langs kantene, og midten vil løfte seg.
- La den stå i ca. 15 minutter, eller til kantene og boblene er karamellbrune. Kanten rundt kan nesten være litt brent, men bare nesten.
- Server den deilige fløyelsmyke pannekaken som beskrevet over.
KOS DEG!
Line:)