Jeg ELSKER søtpotet; i alle mulige former og varianter! I går lagde jeg deilig søtpotetmos til ovnsbakt kylling. Jeg hadde litt søtpotetmos til overs, og brukte kvelden på å tenke ut nye måter å bruke den på (ja; litt nerd🤓). Resultatet er en god blanding av mange av mine favoritter; søtpotet, grønnkål, fetaost, chili, egg og tomat. Og selvfølgelig er det lime her også:)
Sett ovnen på 180°C
Ingredienser (her må du tilpasse mengde etter hvor mange porsjoner som skal lages):
- Søtpotet
- lime
- cayennepepper
- grønnkål, skylt og revet i biter, harde stilker fjernes
- tomater, kuttet i terninger
- egg
- fetaost
- rød chili
- olivenolje
- Maldonsalt
- pepper
Hvis du ikke bruker rester, må søtpotetpotetmosen lages; bak søtpotetene i ovnen på 200°C i 1-1,5 time alt etter hvor store de er. Kjenn etter med en spiss kniv el. og ta den ut når den er helt mør. Det er lurt å legge søtpotetene på bakepapir; de slipper ut litt av den søte saften sin underveis, som blir klissete og vanskelig å fjerne. Mos søtpoteten med limesaft, Maldonsalt og litt cayennepepper. Det trengs ganske mye salt og lime for å balansere den søte smaken av søtpoteten. Smak deg fram til balansen er perfekt.
Smør en form med litt kokosolje eller annet fett. Legg en ‘kladd’ med søtpotetmos til hver person og lag en liten grop. Putt ett egg i hver grop. Dryss over tomater, fetaost, grønnkål og chili, og dryss over litt olivenolje, Maldonsalt og pepper.
Stek i ovnen til grønnkålen er crispy, og egget er stivnet, men eggeplommen fortsatt er rennende.
Kos deg!
Line 😀