Ovnsbakt blomkål som smaker som taco? Dette er skikkelig godt! Blomkålen er veldig god med ris og en rømmeklatt, eller f.eks i en myk tortilla med alt du liker av taco-tilbehør. Retten funker helt supert som kjøtterstatning på taco-fredag, evt i tillegg til kjøttet- noe som jo hjelper oss å redusere kjøttforbruket uten å kutte det helt ut.

Ingredienser:
- 2 store blomkål, delt i opp i ‘blomster’ (ta med stilken og blader også; bladene blir crispy og supergode)
Marinade:
- 1/2 dl olivenolje
- 1/2 dl eplecidereddik
- 1/2 dl vann
- 2 ss tomatpuré
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 1 stor håndfull korianderblader + stilkene
- 1 hel grønn (eller rød) chili
- 2 ts kanel
- 2 ts spiskummen, gjerne hele frø
- 1,5 ts tørket oregano
- 2 ts flaksalt, eller 1 ts fint salt. Bruk gjerne røkt Maldonsalt her om du har, så får du litt ekstra røyksmak på blomkålen.
- 1,5 ss brunt sukker
Til servering:
- lime
- rømme
- koriander
Putt alle ingrediensene til marinaden i en blender og kjør til blandingen er godt blandet og homogen. Hell marinaden i en stor bolle og bland godt med blomkålen.
Sett ovnen på 230ºC, gjerne varmluft. Spre blomkålen godt på et stekebrett med bakepapir. Prøv å la det være litt luft mellom hver bit og pass på å få med all marinaden. Bak blomkålen i ovnen til bitene begynner å bli mørkebrune i kantene, og er såvidt gjennomstekt (sjekk med en liten spiss kniv eller en kakepinne) ca. 20 min (følg med underveis). Topp med koriander og lime og gjerne litt rømme og godt brød.
Kooos deg,
Line 🙂