Mine beste minikjøttboller

Dette er en superenkel og veldig god oppskrift på små kjøttboller som passer perfekt i en enkel tomatsaus med pasta (oppskrift på tomatsausen får du også her). Minikjøttbollene smaker helt nydelig og får en god stekeskorpe og fin konsistens og smaker vel så godt i en krydret tomatsaus med ris, med couscous og grillede grønnsaker, på pizza, i pitabrød med salat og tsatsiki, i en suppe, i fløtesaus med hjemmelaget potetstappe og tyttebærsyltetøy el.

Om du ønsker kan du tilsette andre smaker i kjøttbollene for å tilpasse dem retten de skal brukes i. Hva med for eksempel finhakket persille eller andre urter, litt revet sitronskall, en klype kayennepepper eller finhakket chili, revet parmesan eller en bit fetaost i midten? Prøv deg frem og del gjerne med meg om du kommer opp med noen gode kombinasjoner 🙂

Ingredienser til ca 35 kjøttboller:

  • 400g karbonadedeig
  • 400g kjøttdeig av svin
  • 1 egg, pisket lett
  • 2 hvitløksfedd, knust
  • ½ ts kanel
  • 1 ts røkt paprika
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss hvetemel + ekstra til å rulle kjøttbollene i før steking
  • olivenolje, kokosolje (uten smak) eller klarnet smør til å steke kjøttbollene i

Rør sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og bland godt (jeg liker å bruke hendene). La små kjøttboller og legg dem på et fat. Dryss over ca 1 ss mel og rull kjøttbollene i melet så de er dekket i et tynt lag.

Stek kjøttbollene i tre-fire omganger på medium varme til de er brune og fine med en god stekeskorpe (jeg har en stor stekepanne og steker 10-12 kjøttboller om gangen). La kjøttbollene trekke i tomatsausen i 5-10 min til de er gjennomstekte. Om du skal bruke dem til noe annet, kan de stekes ferdig på lav varme i stekepannen, evt i 5-10 minutter i ovnen på 180°C .

Tomatsaus til spaghetti med kjøttboller:

  • 1 løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 glass tomat passata (eller 2 bokser hele tomater)
  • en klype chiliflak
  • 2 ts worchestershire saus (om du har)
  • salt og pepper
  • 1 ts kokossukker, brunt sukker eller vanlig sukker
  • en håndfull basilikumblader, finstrimlet
  • parmesan til servering

Stek løken på medium varme i litt olje eller klarnet smør til den er myk og blank. Tilsett hvitløk og tomatpuré og stek et par minutter til. Tilsett resten av ingrediensene bortsett fra basilikum og parmesan, og kok på medium varme i 20-30 minutter (Jeg pleier å koke sausen mens jeg preparerer og steker kjøttbollene).

Smak til og juster evt med salt, pepper eller sukker. Rør i basilikum rett før servering, bland kjøttbollene og sausen med ferdigkokt pasta, og dryss over godt med revet parmesan og litt ekstra nykvernet pepper.

God middag!

Line

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..