Noe av det beste jeg vet er lakris. Men spiser man for mye er det lett å få mageknip. Disse lakriskulene er laget med kun fem ingredienser, de er superenkle å lage, og ikke får jeg mageknip av dem heller. Bringebærlaget utenpå gir en syrlig kontrast til de søte, gode lakrisbombene.
Og du? Ikke la det stoppe deg om du ikke finner frysetørrede bringebær. Kulene er skikkelig gode uten også. Alternativt kan du rulle dem i litt lakrispulver for et ekstra lakris-kick 😉
Ca. 25 kuler
- 150 g rå cashewnøtter
- 16 Mejooldadler, uten stein
- 2 ss rålakrispulver (jeg bruker det fra Helios)
- 1 ts grovt Himalayasalt
- Ca 20 g frysetørrede bringebær, kjørt til fint støv i en foodprocessor (alternativt kan du legge dem i en plastpose og slå løs med en kjevle til de er blitt til fint støv).
Kjør alle ingrediensene bortsett fra bringebærpulver i en foodprocessor til massen samler seg til en stor klump. Trill ca 25 kuler av massen, og rull dem i bringebærpulveret. Sett dem på et fat og la stå i kjøleskapet til servering. NAM!
Line
Disse er virkelig supergode! Har du prøvd å fryse de? Hvor lenge er holdbarheten?
Hei Dagny 😊
Takk- de er virkelig en av mine favoritter på bloggen så jeg er glad du liker dem 😍 Jeg har ikke prøvd å fryse disse, men om du gjør det ville jeg rullet dem i bringebær etter de er tint og rett før servering for å beholde den fine fargen. Jeg har fryst tilsvarende kuler (rullet i kokos ol) og de var like fine etter 3 måneder i fryseren. I kjøleskap holder de i hvert fall en uke. Har aldri hatt dem lenger enn det (en uke uten å spise dem opp er en umulig oppgave i dette huset i hvert fall 🙈)
Bare spør om det er noe annet du lurer på! Klem Line