Nøtteruter med kokos

Disse nøtterutene kan serveres til frokost, som et mellommåltid når man trenger litt ekstra energi eller som en sunn dessert. Det er perfekt å servere når man ønsker noe godt (for dette er faktisk skikkelig godt!), men uten raffinert sukker og andre unødvendige tilsetningstoffer. Nøtterutene er både laktose- og glutenfri, og hvis man ønsker dem veganske er det bare å bytte ut honningen med lønnesirup.

notteruter_myesmak

Ingredienser:

175g rå pistasjnøtter uten skall

120g havregryn (jeg bruker den fra Helios)

2,5 ss olivenolje

75 ml lønnesirup

½ ts Himalayasalt

40 g kokosflak

Økologisk flytende honning

 

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 180 grader. Dekk en firkantet kakeform på ca 25 x 25 cm med bakepapir. Krøll det sammen før du legger det i formen så er det enklere å forme som du ønsker 🙂

Kjør pistasjnøtter, havregryn og salt i en foodprosessor i et halvt minutt, eller til det begynner å se ut som mel. Hell i sirup og olje mens maskinen fortsatt går. Når det begynner å se ut som en smulete, litt våt deig, skrur du av motoren. Press deigen godt ned i formen og topp den med kokosflak.

Bakes i ovnen i 10-12 minutter til kaken er gyllen, men fortsatt litt myk.

Dryss honning over kaken mens den er varm, og la den kjøle ned. Løft kaken ut med bakepapiret og kutt den i firkanter.

Holdbar i en uke hvis du legger dem i en tett beholder, men jeg kommer ikke til å tro deg hvis du sier de ikke blir spist opp i løpet av en uke 😉

mye smak_gront hver dag

Kos deg!

Line 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.