Tropisk havregrøt
Dette er en deilig, mettende, sunn og god grøt med smak av kokos og mango. Du kan velge å legge i mangoen helt mot slutten hvis du ønsker en friskere smak, men denne fremgangsmåten gir retten en søt og varm smak av mango som passer veldig godt sammen med de andre smakene i grøten. Du kan gjerne bytte ut mangoen med andre frukter som f.eks ananas, pære eller bananbiter. Prøv deg frem!
Ingredienser til 2 personer:
- 2 dl lettkokt havregryn
- 1 boks kokosmelk + litt vann
- 1 ts malt kanel
- ½ ts vaniljepulver
- ½ stor mango, i terninger
- 1 ss lønnesirup
- kokosflak, gjerne ristet
- mandler, hakket grovt
Kok opp havregryn, kokosmelk, ca ½ dl vann, kanel, vaniljepulver og mango. La det koke på medium varme under omrøring. Tilsett mer vann underveis om nødvendig. Smak til med lønnesirup og server i skåler. Dryss over hakkede mandler og kokosflak.
Tips: om du ønsker kan du riste mandlene i en tørr stekepanne på medium varme til de er gyllene og lukter godt. Dette bringer frem en deilig nøttesmak som setter en ekstra spiss på grøten.
God frokost!
Line:)