En god og krydret lammegryte er noe av det beste jeg kan få når det begynner å bli kaldere i luften. Spesielt når jeg blander i gode varme krydder fra Midtøsten. Etter litt kutting og oppmåling står gryten og gjør resten av jobben mens du kan gjøre akkurat det du vil mens du venter.
Perlespelt er et godt og næringsrikt alternativ til ris. Jeg liker godt konsistensen og den gode tyggemotstanden den gir. Kokt med kanelstang som her, får den en dyp og deilig aroma som gjør den helt uimotståelig!
6 personer
2 rødløk, i tynne skiver
2 stilker stangselleri, i tynne skiver
4 hvitløksfedd, hakket
1 kg lammekjøtt; nakke, bog eller grytekjøtt, renskåret og kuttet i biter på 2-3cm
6-8 Mejool dadler, kuttet i tynne skiver
400 ml kyllingkraft
1 ts cumin, malt
1 ts Ras el Hanout
1 ts korianderfrø, malt
1 dl røde linser
kokosolje, smaksnøytral
1 appelsin; finrevet skall (ikke det hvite) og saft hver for seg
1 boks tomater
salt og pepper
Varm opp kokosolje i en stor tykkbunnet gryte med lokk. Stek løk, hvitløk og stangselleri på medium-lav varme til de er myke og gjennomsiktige; ca 10 min. Tilsett krydder og stek et par minutter. Tilsett kjøttet og stek på medium varme til brunet på alle sider. Tilsett dadler og appelsinsaft og – skall, tomater og kraft og kok opp. Sett på lokk, skru ned varmen og la det småkoke i ca en time, eller til kjøttet er mørt.
Tilsett linsene, rør rundt, og kok en time til. Kjøttet er ferdig når det nesten faller fra hverandre og det lett lar seg dele med en skje. Smak til med salt og pepper.
_ _
1 gul løk, hakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 kanelstang
50g smør
300g perlespelt
Tyrkisk yoghurt til servering
1 bunt mynte, finhakket
1 bunt koriander, finhakket
Smelt smøret i en kasserolle og stek løk og hvitløk på medium varme til mykt. Tilsett kanelstang og perlespelt, og tilsett vann etter oppskrift på pakken. Kok etter anvisning.
Rør i hakkede urter, og server med iskald yoghurt.
God middag!
Line
Great post tthankyou
☺️