Thai-style salat med andebryst

Supergod salat med massevis av grønnsaker, skivet andebryst og en smaksbombe av en dressing

Thaisalat_andebryst_myesmak

Jeg skal ikke lyve; denne salaten tar litt tid å lage. Men det er virkelig verdt det! Det er en av favorittene her i huset; barna elsker den og jeg elsker at de stapper i seg masse grønnsaker uten å rynke på nesen. Det morsomste (og jeg håper ikke de leser dette), er at de begge ‘hater’ squash, men når jeg bruker spiralizer og lager lande tynne ‘nudler’ av den, er det ingen som reagerer. Det KAN hende jeg har latt dem tro det er nudler i salaten…

Spiralizer er et redskap som lager tynne strimler av grønnsaker eller hard frukt. Jeg har en stor koloss av en sak som tar mye skapplass, men jeg bruker den såpass mye at den har livets rett. Det finnes også små håndholdte varianter. Det er bare å Google så kommer det opp mange gode forslag som ikke koster skjorta. Og om du ikke har en spiralizer, og heller ikke gidder skaffe deg en, så kan du rive squashen og gulrøttene på et rivjern eller kutte dem i tynne strimler.

Jeg pleier å bruke storfekjøtt i denne salaten, men i dag hadde jeg noen fine andebryst som jeg hadde lyst til å bruke. Når jeg bruker storfekjøtt pleier jeg å bruke 2-3 cm tykke skiver av ytrefilet, og når jeg har tid lar jeg kjøttet marinere i litt olje, soyasaus, revet ingefær, hvitløk, limejuice og honning.

Ingredienser til 4-5 personer

  • 2 stk andebryst på rundt 300g hver, eller ca. 600 g yterfilet (les tips over)
  • ca. 150g babyspinat
  • ca. 100g ruccolasalat
  • 1 stk romano- eller hjertesalat, revet i biter
  • en håndfull strimlet kål; nykål, sommerkål eller det du ønsker
  • 1 mango i terninger (ikke for moden, den bør være ganske fast)
  • 1 avokado i terninger
  • 2 gulrøtter i tynne strimler (se tips over)
  • 1 liten squash i tynne strimler
  • 2 vårløk, hakket
  • en håndfull cherrytomater, delt i to
  • en håndfull reddiker, delt i fire
  • to ferske maiskolber, renset
  • en håndfull usaltede peanøtter eller cashewnøtter
  • en håndfull korianderblader, med stilk (mye av smaken sitter der), kuttet fint
  • en håndfull mynteblader, kuttet fint
  • lime til servering

Ingredienser til dressing:

  • fersk ingefær; en tommelfinger stor bit, revet
  • 1 hvitløksfedd, hakket
  • 1/2 dl soyasaus, evt Tamari om du ønsker at retten skal være glutenfri
  • 1/2 dl extra virgin olivenolje; helst en med mild smak.
  • 2 ss lønnesirup eller akasiehonning
  • 2 ss limejuice
  • 2 ts fishsauce
  • 1/2 ts nykvernet pepper
  • 1/2 ts hvitløkspulver
  • 1/2 – 2 ts Sriracha, eller annen sterk chilisaus.
  • 1/2 – 1 ts sesamolje

Bland alle ingrediensene til dressingen, og smak til om du ønsker mer chilisaus, sesamolje, limejuice el. Dressingen skal være en skikkelig smaksbombe!

Grill maiskolbene i ovn under grill-elementer, eller på grillen til de er godt stekt og begynner å bli crispy. Skjær maiskornene av kolben og legg til side.

Riste nøttene i en tørr stekepanne på medium varme til de begynner å få litt farge, men ikke er brent.

Andebryst: skjær ruter gjennom fettet, men stopp før du kommer til selve kjøttet. Gni andebrystene godt inn med salt og pepper. Stek andebrystene i stekepanne på medium varme med fettsiden ned i 10 minutter. Snu så og stek dem noen minutter på den andre siden. La dem hvile 10 minutter før du kutter dem i tynne skiver.

Ytrefilet av storfe: Ta kjøttet ut av marinaden og tørk det med tørkepapir. Salt det lett og stek i grillpanne, evt på en grill, og snu ofte. Kjøttet stekes i 8-10 minutter eller til steketermometer viser 120°C når du stikker det inn i den tykkeste delen av kjøttstykket. La hvile i 10 minutter før du kutter det i tynne skiver.

Bland frukt, grønnsaker, nøtter og urter med dressingen og bland tilslutt i strimlet kjøtt. Server med ekstra lime.

Thaisalat_andebryst_myesmak

Håper dere liker denne like godt som vi gjør!

Line:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s