Den ultimate gulrotkaken

Den ultimate gulrotkaken

(english text below)

Jeg har lenge vært på jakt etter den ultimate gulrotkaken. Etter mye prøving og testing,  synes jeg selv jeg var på god vei. Men så måtte jeg bare prøve gulrotkaken fra The Hummingbird Bakery. Det var mye uimotståelig ved den, spesielt at den lages i tre 20 cm kakeformer, og blir den vakreste gulrotkaken noensinne. Jeg har tatt det jeg synes er det beste med denne kaken, og blandet det med det beste fra min, og voila: endelig har jeg totalt forelsket meg i en gulrotkake!

gulrotkake_jordbær

Ingredienser og fremgangsmåte:

Sett ovnen på 175°C

  • 300 g brunt sukker
  • 3 dl rapsolje (eller solsikkeolje)
  • 3 egg

Kjøres i kjøkkenmaskin til godt blandet.

  • 300 g spelt- eller hvetemel
  • 1,5 ts kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts Maldon salt
  • frø fra en vaniljestang (eller 1/2 ts god vaniljesukker)
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver

Bland alt det tørre og bland gradvis med eggeblandingen mens kjøkkenmaskinen går.

  • 300 g gulrøtter, fint revet
  • 75 g hakkede valnøtter

Rør inn gulrøtter og nøtter med en stor skje.

Fordel blandingene i tre springformer med bakepapir i bunnen. Stek formene i ca 20 minutter, eller til en kakepinne kommer ut tørr. La formene hvile 5 minutter, før du tar dem ut av formene og lar dem kjøle helt ned på en rist.

Kremostglasur:

  • 125 g usaltet smør, romtemperert
  • 250 g Philadelpia ost eller annen kremost naturell
  • 600 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • revet skall av en lime (spar limen til senere)

Visp melis, vaniljesukker og smør i kjøkkenmaskin til godt blandet. Tilsett ost og limeskall og visp glasuren godt til den er blank og fin.

Når kaken er helt kald, sett den sammen slik:

Skvis saften fra limen over de tre kakebunnene. Sett den første bunnen på et pent fat. Bre over 1/4 av glasuren. Gjenta med bunn nr 2 og 1/4 av glasuren. Sett på siste lag, og bre resten av glasuren over. Lag mønster med en skje og dryss et tynt lag med kanel over kaken. Pynt gjerne ekstra når det er bursdag 🙂

 

carrot cake

The Ultimate Carrot Cake

I’ve been searching for the Ultimate Carrot Cake recipe for a long time. After a lot of trying and testing, I felt I was almost there. Then I just HAD to try making the carrot cake from The Hummingbird Bakery. It was irresistible in so many ways, especially that it is baked in tree springforms, making it the most beautiful carrot cake ever. I have used what I loved the most about this cake, and mixed it with the best from mine, and voila; I have finally fallen in love with a carrot cake!

How to:

Oven on 175°C

  • 300 g brown sugar
  • 3 dl rapseed oil (or sunflower oil)
  • 3 eggs

Mix well in a food processor/mixer.

  • 300 g spelt- or wheat flour
  • 1,5 tsp cinnamon
  • 1 tsp powdered ginger
  • 1 ts Maldon salt
  • seeds form one vanilla pod (or 1/2 tsp good quality vanilla sugar)
  • 1 tsp bicarbonate of soda
  • 1 tsp baking powder

Mix all the dry ingredients, and add to the egg mix gradually while whisking.

  • 300 g carrots, finely grated
  • 75 g chopped walnuts

Stir into the mix with a big spoon.

Divide the batter in 3 cake tins lined with baking parchment (20 cm diameter). Bake in the oven for 20 mins or until a cake-tester comes out clean. Leave to rest for e few minutes, then take out of the tin and leave to cool completely on a wired rack.

Creme cheese frosting:

  • 125 g unsalted butter, soft
  • 250 g Philadelpia cheese
  • 600 g powdered sugar
  • 1 tsp vanilla sugar
  • zest from one lime (save the rest for later)

Whisk powdered sugar, vanilla sugar and butter with an electric mixer until well mixed. Add the creme cheese and lime zest and whisk until light, fluffy and glossy.

Assemble the cake like this:

Squeeze the lime juice from the left over lime over the tree cakes. Divide 1/4 of the frosting on the first cake. Put the second cake on top and top with another 1/4 of the frosting. Put the last cake on top, and spread the rest of the frosting on the top and the sides of the cake. Sprinkle with a light dusting of cinnamon.

Passion for limeEnjoy!

-Line

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..