Ovnsbakte jordbær med honning og balsamico

Norske jordbær er noe av det aller beste som finnes, am I right? Og nå som et er jordbærsesong er det bare å fråtse i disse nydelige skapningene. Vanligvis har jeg ikke hjerte til å bruke de norske jordbærene til noe som innebærer varmebehandling; de fortjener å blir spist med andakt men minst mulig tilbehør. Men noen ganger hender det at jeg er litt grådig når jeg er ute og handler; kjøper noen kurver, setter dem i kjøleskapet… og glemmer dem. Jordbær er ikke akkurat glad i å ligge å vente på å bli spist- de er litt sære der. Halvmyke jordbær er ikke stas, men denne oppskriften er som skapt til noen kurver jordbær som ikke lenger strutter av spenst og friskhet.

Se på det som en voksenversjon av jordbærsaus, nesten syltetøy, og prøv den på alt du tenker den kan smake godt til, som f.eks en god skarp ost og kjeks. Her har jeg servert den på bruscetta med myk chevre og litt strimlet basilikum. Andre ting jeg har planer om å prøvde disse digge bakte jordbærene til er: burrata eller mozarella, på bruscetta med kremost (gjerne Snøfrisk hvis du vil ha litt mer smak), til labneh, fetakrem eller pisket ricotta, da gjerne med strimlet mynte, litt nykvernet pepper og litt olivenolje, og jeg skal garantert prøve den lun over en god vaniljeis, og kanskje rørt inn i hjemmelaget is for en jorbæris med smak av balsamico og honning ❤

Ingredienser:

  • 2 kurver jordbær, helst litt myke glemte jordbær som ikke lenger strutter av friskhet (altså; om du svømmer i jordbær og har samvittighet til å bruke nyplukkede bær så gjør for all del det:))
  • 2 ss honning
  • 2 ss balsamico
  • litt nykvernet pepper

Sett ovnen på 180ºC

Skyll, tørk og kutt jordbærene i 2 eller 3. Bland honning, balsamico og pepper godt, og hell så over jorbærene. Bland alt godt og legg i en form som rommer alle bærene i ett lag.

Bak bærene i 30-40 minutter til de så vidt begynner å karamellisere. Serveres lun, romtemperert eller avkjølt.

Blandingen holder i minst tre dager i kjøleskap.

Line 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..