Verdens beste brownies

Jeg vet jeg bruker store ord, men dette er etter min mening akkurat det jeg påstår; verdens beste brownies!

brownies_verdens beste

Det finnes sikkert en million forskjellige oppskrifter på brownies, og sikkert like mange meninger om hvordan de perfekte brownies skal være. Jeg har bodd mange år i USA og mange år i England, og har smakt utallige brownies i begge land. Høydepunktene for meg er uten tvil når jeg får litt seige, litt tunge brownies med masse sjokoladesmak. De skal ikke være luftige, men heller ikke sjokoladefondant-aktig i kjernen. De skal være saftige, glinsende, kompakte med litt tyggemotstand, seige i midten og en topp med en litt knasende stekeskorpe.

Denne oppskriften jeg her skal dele med dere har jeg brukt mange år på å prøve og feile og teste meg frem til. Det er viktig at røren ikke piskes med elektrisk visp da det vil føre til mer luftige brownies. Massen skal bare røres sammen med en stålvisp til alt er godt blandet. Dette er oppskrift på en stor porsjon, og den kan enkelt halveres om du ønsker det. Her brukes en stor langpanne; den som hører til ovnen. Om du halverer kan du bruke en kakeform på rundt 20 x 30 cm.

Bruk så gode ingredienser som mulig; godt smør, kakaopulver av beste kvalitet- gjerne råkakao, og egg med masse smak- gjerne økologiske. Det er ingen vei å komme utenom bruk av store mengder hvitt sukker her, men så spise vi da ikke brownies hver uke heller? 🙂 Om du ønsker å tilsette nøtter så putter du en håndfull eller to i røren til slutt. Du kan bruke det meste av nøtter her. Det er vanlig med valnøtter, men mine absolutt favoritter er hasselnøtter, macadamia- eller pecannøtter. Uansett hvilke nøtter du bruker; riste dem før du tilsetter dem i røren. Dette bringer ut den gode nøttesmaken. Jeg pleier å riste nøtter i ovnen i noen minutter på 140°C. Følg godt med- de blir fort brent. Nøttene skal lukte godt og ha en lys brun farge.

brownies_verdens beste

Ingredienser og fremgangsmåte:

Sett ovnen på 170°C og kle en langpanne med bakepapir.

  • 8 store egg, helst økologiske
  • 1 kg sukker
  • 1 ts Maldonsalt, eller annet flaksalt
  • 400g smeltet smør, avkjølt
  • 12 ss kakaopulver av god kvalitet
  • Frø fra en vaniljestang, eller 2 ts vaniljesukker
  • 7 dl hvetemel
  • evt 200 g nøtter, ristet (mine favoritter er hasselnøtter, macadamia- eller paranøtter).

Bland egg og sukker godt med en stor stålvisp. Rør saltet inn i smøret mens det er varmt. Bland smør og resten av ingrediensene i egg- og sukkerblandingen. Rør til godt blandet, men ikke pisk mer enn nødvendig. Rør i nøtter til slutt om du ønsker. Sett midt i ovnen.

I min ovn er kaken ferdig etter 30-35 minutter, men jeg sjekker alltid etter 25 minutter med en stekepinne. Sjekk heller litt for ofte enn å la den stå for lenge. Ta den ut av ovnen med én gang pinnen kommer ut uten kakerester på, eller evt litt før 😉

Pynt med et dryss melis eller litt kakaopulver rett før servering, og gjerne med friske bær.

Håper du blir like glad i denne oppskriften som jeg er:)

Line

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s