Tomatsalat med en liten vri

Vær så snill å prøv denne retten. Selv om du ikke (tror du) er så glad i kapers. Jeg lover deg: hver bit er en smaksbombe og du kommer til å takke meg senere!

Det er et par regler du må følge: Kjøp den beste kapersen du kan finne, og aller helst de som ligger i salt (husk å skylle dem godt før bruk). Regel nummer 2: Denne retten kan KUN lages når tomater er i sesong (altså om sommeren) og bruk helst en blanding av flere typer tomater så salaten blir interessant og hver bit smaker forskjellig. Og til slutt: Pass på at du bruker en avokado som er perfekt modnet og som smaker grønt og godt.

tomatsalat-med-kapers

Ingredienser:

  • Et par-tre never med tomater, gjerne forskjellige typer og helst økologiske
  • 1 stor avokado
  • et par spiseskjeer kapers- den beste typen du kan finne, godt skylt om du velger kapers i salt (min favoritt)
  • god olivenolje
  • saft av 1/2 sitron
  • noen klyper Pul Biber (et supergodt tyrkisk chilipulver du finner i de fleste innvandrer-forretninger). Alternativt kan du bruke vanlig chilipulver eller cayenne.

Del tomatene i skiver og båter, og avokadoen i skiver, ringer eller terninger. Legg dem på et pent fat og hell over litt olivenolje, sitronsaft og chilipulver. Kapersen bidrar med en god dyp saltsmak, så jeg pleier ikke bruke noe ekstra salt her.

Line 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.